Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επί ποδός για το μισθολόγιο

16/02/2011

Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ουραγοί στους μισθούς του Δημοσίου οι εκπαιδευτικοί


Ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ζητούν οι 200.000 δάσκαλοι και καθηγητές της χώρας, οι οποίοι προχωρούν σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 22 και 23 Φεβρουαρίου και απειλούν την κυβέρνηση με «σκληρό» απεργιακό πρόγραμμα.

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συνεχιστεί το απαράδεκτο καθεστώς υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα να έχουν διαφορετικές αποδοχές, μέχρι και 2.000 € τον μήνα, ανάλογα με το υπουργείο που υπηρετούν». Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν σχετικό πίνακα όπου φαίνεται ότι οι μισθοί των υπαλλήλων των υπουργείων Παιδείας, Εθνικής Αμυνας και Ναυτιλίας δεν ξεπερνούν τα 1.365 ευρώ, ενώ στα υπουργεία Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης κυμαίνονται μεταξύ 1.750 και 2.309 ευρώ.

Η ΠΑΣΚ των εκπαιδευτικών ρίχνει τα βέλη της και κατά της ΑΔΕΔΥ επισημαίνοντας ότι η διαπραγμάτευση για το νέο μισθολόγιο «δεν μπορεί να αφεθεί μόνο στην ΑΔΕΔΥ, η οποία επί 20 χρόνια τώρα διαπραγματεύεται τα μισθολόγια, με τα γνωστά για μας αποτελέσματα»…

Δάσκαλοι και καθηγητές τονίζουν ότι θα αντισταθούν στα σχέδια της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση ενός νέου μισθολογίου στον δημόσιο τομέα με το οποίο επιδιώκει να «περικόψει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές μας. Στο στόχαστρο των περικοπών βρίσκονται τα επιδόματα των εκπαιδευτικών (εξωδιδακτικό, απασχόλησης, παραμεθόριων περιοχών, κ.ά.), αγνοώντας το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τελευταία κλίμακα αμοιβών μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων».

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι αντιδρούν και στην προώθηση σχεδίου εκτεταμένων συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων, με μοναδικό στόχο την εξοικονόμηση πόρων από τις λειτουργικές δαπάνες των μικρών και μεσαίων σχολικών μονάδων.

ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ            http://www.ethnos.gr

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: