Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σενάριο προδοσίας!

12/12/2010

Γράφει ο Χρήστος ΘεοχαράτοςΗ σημερινή Ελλάδα είναι η εικόνα της αυριανής Ευρώπης. Η Ελλάδα του 2010 και του 2011 αποτελεί την προσομοίωση της Ευρώπης του 2015, του 2018 ή του 2020. Η χώρα μας είναι η προπομπός όσων έρχονται και για τους «16» (της Ευρωζώνης» και για τους «27» (της Ε.Ε.).
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην οποία εφαρμόζεται εξ ολοκλήρου -δηλαδή σε όλο το εύρος της και σε όλο το βάθος της- η Συνθήκη της Λισσαβόνας και κατά το γράμμα της και κατά το πνεύμα της: Μεταφέρονται βιαίως πόροι από την εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την πρόνοια και την παιδεία, στις τράπεζες, στην πλουτοκρατία και στις νέες τεχνολογίες της Ολιγαρχίας.
Το πρόσχημα βρέθηκε: έλλειμμα και δημόσιο χρέος! Οπως βρέθηκαν και οι κατοχικοί «Φον Δημητράκηδες» προκειμένου να κάνουν τη «βρόμικη δουλειά»: να ληστέψουν το λαό και ειδικά τους εργαζόμενους και απόμαχους υπέρ του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου.
Μπορεί με άλλα λόγια, να είναι ξυλοσχίστες και άσχετοι οι άνθρωποι, μπορεί να μη διοίκησαν ποτέ ούτε ένα περίπτερο και να αγνοούν ακόμη και το τι είναι επιταγή ή συναλαγματική, μπορεί να φαίνονται ως πρόχειροι ή ως παλινωδούντες ή ως διαφωνούντες ή ως γκαφατζήδες – όμως, οι άνθρωποι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και εργάζονται βάσει ενός προδιαγεγραμμένου σεναρίου.
Το σενάριο άρχισε να εκπονείται από τις αρχές του 2009, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση έμπαινε σε αδιέξοδη πορεία και οριστικοποιήθηκε αμέσως μετά τις ευρω-εκλογές του Ιουνίου 2009 – όταν κατέστη πασίδηλο ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Αυτό το σενάριο εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα, αυτό εφαρμόζεται και αυτό θα εφαρμόζεται – αν δεν ξεσηκωθεί ο λαός να το σταματήσει.
Τι προέβλεπε και προβλέπει το σενάριο; Οσα ακριβώς ζήσαμε και ζούμε:
1. Στήριξη από τα κέντρα ισχύος (των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον) μιας κυβέρνησης, κατά τεκμήριο, φιλολαϊκής, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι λαϊκές κυβερνήσεις.
2. Κατάληψη της εξουσίας από το κόμμα του Γ. Παπανδρέου με απατηλές υποσχέσεις.
3. Δήθεν απογραφή, μεγιστοποίηση του ελλείμματος, απραξία στην είσπραξη των εσόδων, ώστε να μεγαλώσει περαιτέρω, αλλά και αποφυγή έγκαιρου δανεισμού.
4. Κατασυκοφάντηση της χώρας ως διεφθαρμένης, ως αναξιόπιστης και ως ευρισκόμενης στο «χείλος του γκρεμού» -ένα βήμα πριν από την πτώχευση.
5. Διαβουλεύσεις και μεθόδευση, ώστε να μπει το ΔΝΤ και στην Ευρωζώνη, και, άρα να ενισχύσει η Ουάσιγκτον την παρουσία και την επιρροή της στο χώρο του ευρώ.
6. Υπογραφή μιας Σύμβασης, με την Αθήνα, η οποία θα επισημοποιούσε την κατοχή της χώρας από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. (Μνημόνιο).
7. Αμεση εφαρμογή ολόκληρης της Συνθήκης της Λισσαβόνας μέσα σε μια διετία, στα πλαίσια της αντιδραστικότερης και αντιλαϊκότερης πολιτικής που ασκήθηκε ποτέ στην ιστορία και στην Ευρώπη.
Και το Κίνημα; Το «Κόμμα των μη προνομιούχων Ελλήνων»;
Προδομένο από την ηγεσία του, σύρεται άβουλο και μοιραίο πίσω από τα γεγονότα – προδίδοντας με τη σειρά του την ιδεολογία του, τις καλές παλιές στιγμές του και τον ελληνικό λαό. Κατά πως έλεγε και ο ποιητής «το ΠΑΣΟΚ ένα κι αγύριστο -πάει και να το κλαις…»!

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: