Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση ανεξάρτητων καθηγητών στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΛΜΕ.

26/10/2010

Δυο άξονες θα πρέπει να καθορίσουν τη δράση της ΕΛΜΕ τη σχολική χρονιά 2010-2011.

Ο πρώτος θα πρέπει να αφορά την ίδια τη λειτουργία της ΕΛΜΕ και ο δεύτερος την πολιτική της και τις διεκδικήσεις.

Α) Λειτουργία ΕΛΜΕ

1. Το ΔΣ συνεδριάζει κάθε Τρίτη στις 8μμ . Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές για όλους τους συναδέλφους.

Η συνεδρίαση πρέπει να συνεχίσει να γίνεται την Τρίτη για πολλούς λόγους. Αυτή την ημέρα γνωρίζουν μέχρι σήμερα οι συνάδελφοι. Είναι αρχή της εβδομάδας και υπάρχουν περιθώρια περιοδειών των μελών του ΔΣ στα σχολεία και παραστάσεων στους αρμόδιους Προϊσταμένους και υπηρεσίες.

2. Υπάρχουν μια σειρά από πρακτικές δουλειές οι οποίες δεν γίνονται μόνες τους.
Η εκλογή μας στο ΔΣ της ΕΛΜΕ  συνεπάγεται υποχρεώσεις δικές μας προς τους συναδέλφους που μας ψήφισαν ανεξάρτητα από παρατάξεις.

Θα πρέπει από την πρώτη συνεδρίαση να  ανακοινώσουμε πρόγραμμα λειτουργίας των γραφείων. Όλοι θα πρέπει να συμμετέχουμε στον προγραμματισμό γραφείου.

Επίσης κάθε μέλος του ΔΣ να χρεωθεί συγκεκριμένα σχολεία ώστε να είναι υπεύθυνο για την ενημέρωσή τους και τον ορισμό αντιπροσώπου σ΄αυτά. Περιμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις και από τις άλλες παρατάξεις.

3. Στις ενημερώσεις που θα κάνουμε στα σχολεία θα πρέπει να υποστηρίζουμε τις ψηφισμένες θέσεις της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ και να μην αναπτύσσουμε τις προσωπικές ή παραταξιακές θέσεις. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε με τις ανακοινώσεις των παρατάξεων.

4. Μετά από κάθε συνεδρίαση θα εκδίδεται δελτίο που θα ενημερώνει τα σχολεία για τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ.

5. Τα θέματα προς συζήτηση θα αναγράφονται κάθε φορά στο ημερολόγιο του γραφείου, εκεί θα μπορούμε να γράφουμε όλοι και να ενημερωνόμαστε τι θα συζητήσουμε. Παράλληλα θα πρέπει να έχουμε όλοι email για επικοινωνία.

Β) Πολιτική της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

1. Άξονας της πολιτικής μας θα πρέπει να είναι οι αποφάσεις των συνεδρίων μας ,
13ο και 14ο Συνέδριο ΟΛΜΕ.

2. Δεν είναι δυνατόν όμως στην πολιτική μας να μην πάρουμε υπόψη μας τις τρέχουσες επώδυνες εξελίξεις για τους εκπαιδευτικούς και γενικά για τους εργαζόμενους. Θα πρέπει να αναδείξουμε με κάθε τρόπο την αντιλαϊκότητα των μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ότι η εγκατάσταση των πραιτόρων του ΔΝΤ στη χώρα μας δεν είναι μονόδρομος και ότι θα πρέπει πάση θυσία αυτή η πολιτική να ανατραπεί. (απόφαση της τελευταίας Γεν. Συνέλευσης των Προέδρων ΕΛΜΕ)

3. Θα πρέπει να σταθούμε κριτικά και επικριτικά απέναντι στις πολιτικές που ασκούν οι δύο Τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που αντί να κινητοποιούνται πραγματικά κατά των μέτρων περικοπής των αποδοχών των εργαζομένων και της επιβολής εργασιακών σχέσεων μεσαιωνικού τύπου «συνδιαλέγονται» με τους κοινωνικούς εταίρους για την δήθεν πιο «ανώδυνη» εφαρμογή του μνημονίου στην Ελλάδα.

4. Επειδή θεωρούμε ότι έρχονται σκληρότερες εργασιακά ημέρες θα πρέπει τα συνδικάτα να αντιμετωπίσουν με πιο αποφασιστικό τρόπο τις διεκδικήσεις τους ώστε να είναι αποτελεσματικά. Αυτό προϋποθέτει όλα τα παραπάνω που αναπτύξαμε, αλλά κύρια τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν και την οποία πρέπει με κάθε τρόπο να πετύχουμε.

Υ.Γ.  Τα παραπάνω κατατέθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ στις
25-10-2010 ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε σύγκλιση θέσεων για τη λειτουργία της ΕΛΜΕ τη σχολική χρονιά 2010-2011.

Από τα παραπάνω στο πρώτο σκέλος γενικά δεν υπήρξαν διαφοροποιήσεις εκτός από τις συνεδριάσεις όπου οι άλλες δυο παρατάξεις ψήφισαν οι τακτικές συνεδριάσεις να γίνονται κάθε 15 ημέρες.

Στο δεύτερο σκέλος των προτάσεών μας οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ δεν ψήφισαν το σχέδιο πολιτικής – συνδικαλιστικής δράσης, δεδομένο που πιθανόν δείχνει και μια κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν.

Επειδή οι πολιτικές εξελίξεις πιστεύουμε θα είναι  ραγδαίες και επώδυνες για τους εκπαιδευτικούς θα επιμείνουμε στο πλαίσιο πολιτικής – συνδικαλιστικής δράσης που προτείναμε .

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: