Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λαμία: Στο δρόμο και σήμερα οι καθηγητές – Κάλεσμα της ΕΛΜΕ για δυναμικό «παρών»

18/09/2013

 

   Lamiareport

 


Και σήμερα στους δρόμους οι καθηγητές της Φθιώτιδας….

Δυναμικό «παρών» έδωσαν και χθες οι καθηγητές της Φθιώτιδας στους δρόμους της Λαμίας και όπως δηλώνουν θα συνεχίσουν για 3η κατά σειρά ημέρα τις κινητοποιήσεις και τις πορείες.

Σήμερα μάλιστα θα είναι στους δρόμους οι δάσκαλοι και άλλοι κλάδοι, γι αυτό και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας Θύμιος Παλέτσος καλεί όλους τους καθηγητές να κατέβουν αύριο στην απεργία για να στείλουν όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση,

Απεργιακή ενημέρωση και κάλεσμα της ΕΛΜΕ για την αυριανή συγκέντρωση:

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας  χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς καθηγητές του νομού μας και τους χιλιάδες πανελλαδικά που συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που διαλύει το δημόσιο σχολείο, εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς, στερεί το μέλλον από τους μαθητές και πλήττει οικονομικά τους γονείς τους.

 

Οι καθηγητές ήδη μετράμε 2 ημέρες επιτυχημένης απεργιακής κινητοποίησης (1η μέρα πανελλαδικά 90% – 85% στο νομό μας, 2η μέρα 75% στο νομό μας) και προχωράμε με αισιοδοξία διαλύοντας τα επιχειρήματα των κυβερνητικών και των παπαγάλων τους.

 

Ο αγώνας δεν τελείωσε. Οι συνέπειες της καταστροφικής τους πολιτικής υπάρχουν και κάθε μέρα προστίθενται κι άλλες.

 

  • Τοδημόσιοκαιδωρεάν σχολείοκατεδαφίζεται. ΤοΛύκειο μετατρέπεται πλήρως σε εξεταστικό κέντρο με πανελλήνιεςεξετάσειςσε όλες τιςτάξεις.ΤαΕΠΑΛ θα στέλνουν μαθητέςστηνεργασίαανηλίκων («μαθητεία»)γιαέναπτυχίοχωρίςαξία.Παράλληλαπαραδίδουνστουςιδιώτεςτις ειδικότητες«φιλέτα»στερώνταςτηνεπιλογήκαιτο μέλλον απότους μαθητέςτου δημόσιου σχολείου.
  • Στέλνουνεκπαιδευτικούς στην διαθεσιμότητααπόλυσημε «συνοπτικές διαδικασίες».
  • Δημιουργούν τεχνητές υπεραριθμίεςμέσω τηςαύξησηςωραρίουκαιαποφασίζουνγιαυποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικώνχωρίςνα τους νοιάζειοοικογενειακόςπρογραμματισμόςτους.
  • Προγραμματίζουν – καιέχουντο θράσος να το ανακοινώνουν τηνπρώτημέρα τηςαπεργίας μαςακόμα 20000 απολύσεις, «παίζοντας»ανάμεσασεπαλιούςκαινέουςγιαναμαςδιαιρούν.

 

Όλα αυτά, αν αθροιστούν  μαζί με τα μέτρα που παίρνουν καθημερινά (υγεία, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, ακρίβεια κτλ), δείχνουν ένα ζοφερό παρόν και μέλλον.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 18/9/2013 στις 11:00 πμ στην πλατεία Διάκου.

 

  • Για το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Ν. Φθιώτιδας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Ευθύμιος Παλέτσος                           Αθηνά Λιανού

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: