Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεία: «O άντρας κάνει τη γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα» η απάντηση στον Κεφαλογιάννη για την δήλωση του ότι καθηγήτριες στην Ηλεία παίρνουν άδεια ένα χρόνο πριν για να μείνουν έγκυες…

18/09/2013

Με μια καυστική ανακοίνωση η Απεργιακή επιτροπή της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας απάντησε στην δήλωση του βουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι οι καθηγήτριες στο Ηράκλειο και στην Ηλεία παίρνουν άδεια ένα χρόνο πριν για να μείνουν έγκυες


Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο βρώμικος πόλεμος εναντίον των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση και τους σφουγγοκωλάριούς της καλά κρατεί. Έχουν επιστρατεύσει από τον Πάγκαλο μέχρι τον Άδωνη, από το Θέμο μέχρι το Μανδραβέλη και τον Αναγνωστάκη και κάθε λογής πρόθυμο πολιτικό ή δημοσιογράφο προσπαθώντας να σπιλώσουν έναν αγώνα που εξαρχής η κυβέρνηση έχει χάσει στο κομμάτι της Ηθικής.
Τελευταίο κρούσμα ο Κεφαλογιάννης – παιδί από τζάκι πολιτικό – που ανερυθρίαστα δήλωνε στα κανάλια ότι σε Ηράκλειο και Ηλεία υπάρχουν 300 κενά από γυναίκες που παίρνουν άδεια για να μείνουν έγκυες. Έβαζε δε στοίχημα γι’ αυτό τον ισχυρισμό, τη βουλευτική του έδρα. Πέραν του γελοίου της υπόθεσης, μια επίθεση που στοχεύει τη μητρότητα και τους νόμους που την προστατεύουν – ιδιαίτερα σε μια χώρα με χαμηλούς δείκτες γεννητικότητας – είναι και αήθης και επικίνδυνη. Μάλιστα, στο νομό Ηλείας αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο 4 άδειες επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, όταν ο ανεκδιήγητος πολιτικός μιλά για 300 (όχι για επαπειλούμενη κύηση) που δεν είναι καν έγκυες!!!
 
Απαιτούμε από τη Βουλή να πάρει θέση για τις επικίνδυνες για τη μητρότητα θέσεις του …

Κεφαλογιάννη. Ιδιαίτερα από τις γυναίκες βουλευτές όλων των κομμάτων να καταγγείλουν αυτό το νέο κρούσμα σεξισμού από μέλος του κοινοβουλίου.

Από τον ίδιο το λιγότερο που απαιτούμε είναι να ανακαλέσει άμεσα τις ψευδείς και ανυπόστατες δηλώσεις του και να ζητήσει μια συγνώμη. Το στοίχημα που έβαλε το έχασε. Αν είχε τιμή θα είχε παραιτηθεί ήδη. Να ξέρει καλά όμως όπως λένε και στην Κρήτη:
«ο άντρας κάνει τη γενιά – κι όχι η γενιά τον άντρα»…»

Απεργιακή επιτροπή ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας

 

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: