Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολιτική πράξη η καταδίκη της Π Ράγκου για την ΕΛΜΙΝ

17/04/2013
Πολιτική πράξη η καταδίκη της Π Ράγκου για την ΕΛΜΙΝ.

Θέλουν να φιμώσουν το οικολογικό κίνημα.  Δεν θέλουν αντίσταση κια αντιδράσεις στα σχέδιά τους…
Έντονη είναι η δυσαρέσκεια οικολογικών οργανώσεων απο τη  χθεσινή καταδίκη με  ποινή φυλάκισης 4 μηνών με  3ετη αναστολή της προέδρου του  Ομίλου φίλων  του δάσους Λαμιας  Πόλυς Ράγκου  για συκοφαντική δυσφήμηση ,μετά από μήνυση της εταιρίας ΕΛΜΙΝ που δραστηριοποιείται  μεταλλευτικά στην περιοχή της Οίτης.
Με δήλωση του στον ΛΑΜΙΑ  FΜ-1 ο  βουλευτής φθιωτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης  κάνει λόγο για πολιτική δίκη προκειμένου να καμφθούν ο ι αντιδράσεις  οικολογικών  οργανώσεων και  πολιτών που επιθυμούν να διαφυλάξουν το περιβάλλον από αυθαιρεσίες  ισχυρών συμφερόντων.
Το θέμα θα αντιμετωπiστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικά γιατι  η έμμονη του  δικαστηρίου στην ετυμολογική και όχι στην εννοιολογική  αξιολόγηση μιας λέξης που  χρησιμοποίησε η κατηγορουμένη ότι  η εταιρία εκβιάζει με τους εργαζόμενους αντί της λέξης ασκεί  πιέσεις για να  αντιτίθενται  οι εργαζόμενοι προς  όσους  προτάσσουν τη σωτηρία του περιβάλλοντος έναντι των συμφερόντων της ΕΛΜΙΝ δείχνει ότι το δικαστήριο ήθελε με την καταδικαστική  αποφαση του να φιμώσει κάθε φωνή που  διαφωνεί με την παράνομη  όπως αποδείχτηκε  δράση της εταιρίας στην Οίτη και μάλιστα σε προστατευόμενη περιοχή σχολίασε ο κος Κυριακάκης.
Το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων  με ανακοίνωση του  καλεί τους πολιτες να μην  κάμπτονται απο τέτοιες δικαστικές αποφάσεις και να συνεχίσουν τον αγώνα τους σε κάθε  εταιρία που  επιχειρεί να ερημοποιήσει  το ελληνικό περιβάλλον με παράνομες  δραστηριότητες. Συμφωνα με τη χθεσινή αποφαση του δικαστηρίου όσοι  αναφέρουμε πως γενικά ο ελληνικός λαός εκβιάζεται  σε  οικονομικό ,κοινωνικό  και περιβαλλοντικό επίπεδο από   ισχυρά  συμφέροντα  είμαστε όλοι συκοφάντες άρα και ένοχοι κατά την λογική του δικαστηρίου της Λαμιας ανεφερε η εκπρόσωπος του κόμματος των οικολόγων Πράσινων  Βάσω Νάκου.
Η κα Ράγκου πάντως έχει  προσφύγει στο εφετείο προκειμένου να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της ενώ εκφράστηκαν  και απορίες για την αντικατάσταση  σχεδόν την  τελευταία στιγμή  της  εισαγγελέως της  έδρας.
http://www.lamiafm1.gr

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: