Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Επιστρέφουμε ολοταχώς σε εποχές που πιστεύαμε ότι δεν θα επέστρεφαν ποτέ».

06/03/2013

Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός «αρμοδίου» όταν εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Βασιλική Ιωαννίνων παρουσιάζεται να χαιρετάει ναζιστικά ανακράζοντας: «Ζήτω ο αρχηγός Μιχαλολιάκος» και «Ζήτω η Χρυσή Αυγή», σε εκδήλωση της ναζιστικής συμμορίας-κόμματος.
Απαρατήρητο, επίσης πέρασε το γεγονός ότι «παιδαγωγοί» αποσπασμένοι στο γραφείο ναζιστή βουλευτή στελεχώνουν τα χρυσαυγίτικα «κατηχητικά» δηλητηριάζοντας κάποια παιδάκια με φασισμό και ρατσιστικό μίσος.
Το «έγκλημα» όμως μιας καθηγήτριας, στο 5ο Λύκειο Ζωγράφου που τόλμησε να μπει στο σχολείο κρατώντας ένα φυλλάδιο που καλούσε σε αντιφασιστική κινητοποίηση, ενεργοποίησε άμεσα τα ανακλαστικά των «αρμοδίων».
Την συνέχεια την παρακολουθούμε στην ανακοίνωση της ΣΤ’ ΕΛΜΕ:
Συνάδελφοι,
τα πράγματα δεν είναι απλώς άσχημα, είναι πλέον επικίνδυνα!!
Με ανώνυμη καταγγελία κάποιου σύγχρονου κουκουλοφόρου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης κος Σαββαϊδης διέταξε προκαταρτική εξέταση κατά συναδέλφου στο 5ο Λύκειο Ζωγράφου και καλούνται καθηγητές ως μάρτυρες!!
Είναι φανερό ότι έχει χαθεί το μέτρο και η λογική. Επιστρέφουμε ολοταχώς σε εποχές που πιστεύαμε ότι δεν θα επέστρεφαν ποτέ.
Δυστυχώς όμως επειδή τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και την παιδαγωγική μας ελευθερία δεν τα υπερασπιστήκαμε αποφασιστικά και τα θεωρήσαμε δεδομένα, ο αυταρχισμός εντείνεται καθημερινά όλο και περισσότερο. Το νέο πειθαρχικό δίκαιο και η αξιολόγηση χρησιμοποιούνται για την τρομοκράτηση και φίμωση των εκπαιδευτικών.  Η οποιαδήποτε διαδικασία ΕΔΕ μπορεί πλέον να οδηγήσει ακόμη και στην απόλυση. 
Στην κατεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και τα μεσαία στελέχη της εκπαίδευσης, από διευθυντές Διεύθυνσης μέχρι και κάποιοι (ευτυχώς λίγοι) διευθυντές σχολείων, προσπαθούν να εκφοβίσουν τους εκπαιδευτικούς και να τους μετατρέψουν σε πειθήνια και υποταγμένα όργανά τους. 
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές που στόχο έχουν τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.
*   Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξη της συναδέλφου.
*  Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο παιδαγωγικά ελεύθερο που οι μαθητές θα διαπαιδαγωγούνται στα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης.
Αναρτήθηκε από ΒΑΘΥ
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: