Μετάβαση στο περιεχόμενο

΄Ελεος πια, με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας!

09/02/2013
529424_10200579425746905_1760609934_n

φωτο: Θανάσης Μιχαηλίδης

Εδώ και μήνες διαμορφώνεται με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ο περιβάλλων χώρος του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας  με σκοπό μεταξύ των άλλων να  κατασκευασθεί  και ράμπα για  την πρόσβαση  των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Όλα καλά μέχρι εδώ.  Και έργα να  γίνονται  στην πόλη μας και επιβάλλεται να κατασκευασθούν  οι απαραίτητες υποδομές για την απρόσκοπτη πρόσβαση  όλων ανεξαιρέτως  των δημοτών  στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.
Αντιπαρέρχομαι επίσης το γεγονός ότι  για μια απλή αναμόρφωση του προαυλίου του Δημοτικού Θεάτρου απαιτούνται 400.000 ευρώ (!) όταν υπάρχουν τόσες ανάγκες για έργα ουσίας και όχι βιτρίνας  στη πόλης μας.
Ομως  αυτή τη στιγμή έξω από το Δημοτικό Θέατρο στο οποίο έχουν μάλιστα  προγραμματισθεί πολλές  αξιόλογες παραστάσεις, η εικόνα  είναι τραγελαφική με τα μπάζα, την ακαταστασία και τις πρόχειρες σανίδες  πάνω στις οποίες πρέπει κανείς να περπατήσει  κανείς για να φτάσει στην είσοδο του Θεάτρου.
Τα ερωτήματα  που προκύπτουν σε κάθε καλοπροαίρετο συμπολίτη μας που θέλει να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση ή μια εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας  είναι εύλογα.
Δεν θα μπορούσαν τα έργα αναμόρφωσης να γίνουν το καλοκαίρι που και το χειμερινό θέατρο δεν λειτουργεί και ο καιρός επιτρέπει την  γρήγορη ολοκλήρωση  τους;  Και αφού οι εργασίες άρχισαν  σε περίοδο λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου  δεν θα έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα  προστασίας των συμπολιτών μας και των μικρών παιδιών  που κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα  περπατώντας πάνω στις πρόχειρες σκαλωσιές χωρίς επαρκή φωτισμό;
Για την απαράδεκτη  και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί   αλλά και τις αντιαισθητικές κακοτεχνίες  με το τσιμεντένιο τείχος που φαίνεται να κατασκευάζονται στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου   μίλησε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης  και το μέλος του Δ. Σ του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης Πάνος Αγγελόπουλος, ζητώντας να ενώσουμε τις φωνές μας  μήπως κάποιοι ακούσουν.
Θαυμάστε επίσης τη φωτογραφία που μας έστειλε ο φίλος Θανάσης Μιχαηλίδης με την προτομή του Θάνου Λειβαδίτη δεμένη με τριχιές από τη στάση του λεωφορείου  που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τη κατάντια μας. Δεν θα μπορούσε άραγε  η προτομή να μεταφερθεί για ασφάλεια σε κάποια αποθήκη μέχρι να τελειώσουν τα έργα; Ακόμα κι  αυτό είναι δύσκολο σ΄αυτή την πόλη;
Όσο για την προτομή του άλλου συμπολίτη μας του Ευάγγελου Καλαντζή που βρίσκεται  στην άλλη πλευρά της εισόδου του Θεάτρου θα τολμήσουμε μια πρόταση χωρίς καθόλου διάθεση να πολιτικολογήσουμε.
Μήπως είναι ευκαιρία τώρα που γίνονται εργασίες αναμόρφωσης  η δημοτική αρχή να επανεξετάσει την απόφαση της και να  τιμήσει τον πολιτικό Ε. Καλαντζή  μεταφέροντας την προτομή του  σε ένα   καταλληλότερο μέρος;   Γιατί  δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη σχέση μπορεί να έχει με το Δημοτικό Θέατρο και την τέχνη ο  Ευάγγελος Καλαντζής βουλευτής της προδικτατορικής ΕΡΕ, υφυπουργός Εσωτερικών κλπ .  Κατά την άποψη μας,  υπήρξε ένας πολιτικός που  οι περισσότεροι  μάλλον τον θυμούνται για τους εκατοντάδες διορισμούς Φθιωτών στη Χωροφυλακή, παρά σαν φιλότεχνο.  Λες και δεν υπήρξαν αξιόλογοι άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού να τιμήσει αυτή η πόλη στήνοντας την προτομή τους έξω από το Δημοτικό Θέατρο.
http://www.altpressfthiotida.com

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: