Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκληραίνουν την στάση τους στην ΛΑΡΚΟ

12/12/2012
24ωρη απεργία και πορεία διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισαν τα σωματεία την επόμενη Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου
Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στους έξι νομούς που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, στις 20Δεκεμβρίου, προκειμένου να εκφράσουν τη διαφωνία τους απέναντι στα σχέδια του Ταμείου για το μέλλον της εταιρίας.
Η απόφαση για την κινητοποίηση της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου λήφθηκε στο πλαίσιο συνεδρίασης του Συντονιστικού των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που διεξήχθη χθες Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου. Στην σχετική ανακοίνωση μάλιστα που ακολούθησε της συνεδρίασης και με την οποία γίνεται γνωστή η απόφαση για 24ωρη απεργία και πορεία διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ, τονίζεται παράλληλα η απόφαση του Συντονιστικού για «εναντίωση στο σχέδιο διχοτόμησης της εταιρίας».
Μάλιστα στην ανακοίνωση χρησιμοποιείται σκληρή γλώσσα κατά του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ παράλληλα προσδιορίζεται η διάθεση των εργαζομένων για μετωπική σύγκρουση ενάντια στους σχεδιασμούς που προωθούνται.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη χθεσινή συνεδρίαση τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ τονίζεται χαρακτηριστικά ότι: «Αφού κάναμε υπομονή από την παρουσίαση του σχεδίου του ΤΑΙΠΕΔ έως και σήμερα και αφού εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου και συναντήσεων αποφασίσαμε την κήρυξη του πολέμου σ’ αυτούς που με τις «τεχνοκρατικές» τους γνώσεις θέλουν να σπείρουν την ανεργία σε έξι νομούς της χώρας αλλά και να κλείσουν έναν κολοσσό όπως είναι η ΛΑΡΚΟ».
Μάλιστα στην ανακοίνωση του Σωματείου τονίζεται η διαφωνία απέναντι τόσο στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για διαχωρισμό της ΛΑΡΚΟ σε «καλό» και «κακό» κομμάτι όσο και γενικότερα στο «ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας». 
Παράλληλα απευθύνεται κάλεσμα προς κάθε κατεύθυνση για συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και γενικότερα στην προσπάθεια που γίνεται «για να μην ξεπουληθεί ή εκποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της πατρίδας μας και για να μην χαθεί η μοναδική εξαγωγική βιομηχανική επιχείρηση της χώρας».
Από την ανακοίνωση των Σωματείων δεν ξεφεύγει και η σημερινή κυβέρνηση, καθώς τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε απέναντι στην τρικομματική κυβέρνηση της χώρας, η οποία έχει διορίσει αυτούς τους καλά αμειβόμενους τεχνοκράτες για να δωρίζουν τον εθνικό πλούτο της χώρας και να σκορπούν τον τρόμο της ανεργίας και της εξαθλίωσης με αδιαφανείς συνθήκες».

Παράλληλα στην ανακοίνωσή τους τα Σωματεία των Εργαζομένων ζητούν να μην μπλοκαριστεί η ανανέωση των μισθώσεων που λήγουν στο τέλος του έτους και οι οποίες θεωρούνται καθοριστικές για τη συνέχιση της λειτουργίας
της εταιρίας.
Μάλιστα από την πλευρά των εργαζομένων η ανανέωση των μισθώσεων θεωρείται μείζονος σημασίας και πρωταρχικός διεκδικητικός στόχος, καθώς ουσιαστικά η μη ανανέωση των μισθώσεων οδηγεί και στην παύση της λειτουργίας της εταιρίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι το μεγαλύτερο μέρος των πιέσεων προς την κυβέρνηση αναμένεται να πέσει πάνω στο θέμα της ανανέωσης των μισθώσεων, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα μειωθούν οι πιέσεις για την ανατροπή του σχεδίου του ΤΑΙΠΕΔ για την διχοτόμηση της ΛΑΡΚΟ, που σύμφωνα με τους εργαζόμενους βρίσκεται ουσιαστικά στον αέρα.
Μάλιστα το σχέδιο για «σπάσιμο» της εταιρίας έχει συγκεντρώσει αρκετές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και προβληματισμούς σε κυβερνητικό επίπεδο.
ΗΜΕΡΑ

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: