Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επί… ποδός οι εκπαιδευτικοί

12/10/2012
Η υποχρηματοδότηση απειλεί να δυναμιτίσει τη λειτουργία των σχολείων, τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Σε τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στη Σταυρούπολη, προχώρησαν χτες εκπρόσωποι τοπικών ενώσεων καθηγητών και δασκάλων εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την υποχρηματοδότηση των δημόσιων σχολείων, τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και τις περικοπές των μισθών τους.

Η υποχρηματοδότηση απειλεί να δυναμιτίσει τη λειτουργία των σχολείων, καθώς λείπουν τα χρήματα για θέρμανση, αναλώσιμα, συντήρηση, μεταφορά μαθητών, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Γ’, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ και διδασκαλικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης. Οι σχολικές επιτροπές, όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, είναι καταχρεωμένες και αντί να πάρουν την τέταρτη δόση, αναμένουν ακόμα τη δεύτερη. Τα κενά καλύπτονται με το σταγονόμετρο με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί μέχρι σήμερα περίπου 8.000 διδακτικές ώρες μόνο στη δυτική Θεσσαλονίκη, βάσει των υπολογισμών των ΕΛΜΕ. «Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν κενά στα μέσα Οκτωβρίου. Το πρόβλημα είναι τεράστιο με τις ελλείψεις μαθηματικών, φυσικών και φιλολόγων», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ε΄ ΕΛΜΕ, Χρήστος Ζαγανίδης.

Οι μαθητές κάνουν μάθημα σε απαράδεκτες συνθήκες καθώς σε πολλά τμήματα στοιβάζονται 25 με 30, όπως λένε οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζοντας πως τα 600 από τα 1.200 τμήματα των γυμνασίων και λυκείων της δυτικής Θεσσαλονίκης έχουν από 26 έως 30 μαθητές.

Τι απαντά η διεύθυνση

Με αφορμή δημοσίευμα του «Α» του περασμένου Σαββάτου, όπου παρουσιάζονταν τα στοιχεία των ΕΛΜΕ για το «στοίβαγμα μαθητών», εστάλη απάντηση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη διεύθυνση, τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν τα τμήματα του συνόλου των σχολικών μονάδων και του μαθητικού δυναμικού είναι τα εξής (σ.σ. για τη δυτική Θεσσαλονίκη):

– Συνολικός αριθμός τμημάτων: 1.567

– Αριθμός τμημάτων με πλήθος μαθητών μέχρι 25: 994 (63,4%)

– Αριθμός τμημάτων με πλήθος μαθητών από 26 έως 28: 460 (29,4%)

– Αριθμός τμημάτων με πλήθος μαθητών από 29 έως 30: 113 (7,2%)

Αγγελιοφόρος

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: