Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λείπουν 600 φιλόλογοι- Χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες

11/10/2012


Επιστολή συνοδευόμενη με πίνακα με τα κενά των φιλολόγων που σήμερα είναι γύρω στα 600 ύστερα απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, από τον οποίο ζητά ενημέρωση με ποιον τρόπο θα καλυφθούν τα αλλά και αυτά που πρόκειται να δημιουργηθούν για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Θέμα: «Κάλυψη λειτουργικών κενών και πιστώσεις»
Mε λύπη μας διαπιστώνουμε ότι για τη Δευτεροβάθμια έχουν μείνει μόνο 1300 πιστώσεις από τις 12.500 που είχαν διατεθεί για την πρόσληψη Αναπληρωτών 2012 -2013. Δυστυχώς τα κενά των φιλολόγων για τη β΄ φάση είναι γύρω στα 600 ύστερα από συνεχή καταγραφή των κενών από μέλη του συλλόγου μας και με άμεση τηλεφωνική επαφή με τα ΠΥΣΔΕ όλης της χώρας. Θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε με ποιον τρόπο θα καλυφθούν τα επικείμενα κενά αλλά και αυτά που πρόκειται να δημιουργηθούν
για την τρέχουσα σχολική χρονιά; Σας επισυνάπτουμε τα κενά που έχει καταγράψει ο σύλλογος ΠΑ.Σ.Α.Φ. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι τα κενά αυτά τα έχουμε καταγράψει ύστερα από συνεχή τηλεφωνική επαφή με τα ΠΥΣΔΕ τα οποία στο σύνολό τους μας δήλωναν ότι τα κενά μετά τις αποσπάσεις και τις τοποθετήσεις των φιλολόγων τείνουν να
αυξηθούν και όχι να μειωθούν.
Είμαστε εκπαιδευτικοί φιλόλογοι που έχουμε επιτυχία στο ΑΣΕΠ, προϋπηρεσία, μεταπτυχιακές σπουδές και αγωνιούμε εμείς αλλά και οι οικογένειές μας για το εργασιακό μας μέλλον σε εποχή που όλη η Ευρώπη υποφέρει από τη μάστιγα της ανεργίας.
Ζητάμε την άμεση κάλυψη των κενών με αναπληρωτές φιλολόγους και όχι με καθηγητές που διδάσκουν τα φιλολογικά μαθήματα ως Β΄ ανάθεση, ούτε με άτυπη αύξηση του ωραρίου των μονίμων.
Περιμένουμε τη γραπτή απάντησή σας στα παραπάνω ερωτήματα.
Καταγραφή των κενών ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τα ΠΥΣΔΕ της χώρας. (Ημερομηνία: 10 Οκτωβρίου 2012)
esos.gr

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: