Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέες συγχωνεύσεις δημοτικών, γυμνάσιων και λυκείων προ των πυλών

10/10/2012

Αλλάζει εκ νέου ο εκπαιδευτικός «χάρτης» της χώρας καθώς το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει νέο γύρο συγχωνεύσεων για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.
Με έγγραφό του προς τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ζητά να ενημερωθεί άμεσα για τις αλλαγές που έγιναν ήδη (συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδρύσεις). Η ενημέρωση θα γίνει μέσω online εργαλείου καταγραφής ως τις 19 Οκτωβρίου.
Προτάσεις για νέες αλλαγές
Παράλληλα, ο υφυπουργός ζητά από τους διευθυντές να πάρουν έγγραφες γνωμοδοτήσεις των δημοτικών συμβουλίων της περιοχής τους με προτάσεις για νέες μεταβολές στις σχολικές μονάδες (ίδρυση, προαγωγή, συγχώνευση, κατάργηση), να τις συγκεντρώσουν και να τις στείλουν στο υπουργείο μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2012. Οι γνωμοδοτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης από τους δήμους για τις λειτουργικές δαπάνες των υπό ίδρυση σχολείων αλλά και για τη μεταφορά των μαθητών σε περίπτωση κατάργησης ή συγχώνευσης.
Στη συνέχεια, οι περιφερειακοί διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα υποβάλλουν τις εισηγήσεις τους στο online σύστημα μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.
Τα κριτήρια, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, για τις νέες συγχωνεύσεις, καταργήσεις και ιδρύσεις σχολείων θα είναι ο αριθμός των μαθητών, η σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η χιλιομετρική απόσταση που θα διανύουν οι μαθητές και οι κτιριακές υποδομές.

 Οι αντιδράσεις αναμένονται να είναι πολλές στο χώρο της παιδείας καθώς στο ήδη υποχρηματοδοτούμενο εκπαιδευτικό σύστημα έρχονται να προστεθούν οι ελλείψεις στις υποδομές που θα δυσκολέψουν και άλλο το εκπαιδευτικό και διδακτικό έργο.
alfavita.gr
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: