Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δυναμική εμφάνιση Ανεξάρτητης Κίνησης στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

02/06/2012

Ισοψηφία ΠΑΣΚ και Ανεξάρτητης Κίνησης στις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Φθιώτιδας

lamia-demonstration 12-02-12 014
Ισοψηφία μεταξύ της ΠΑΣΚ και του συνδυασμού της Ανεξάρτητης Κίνησης σημειώθηκε στις χθεσινές εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, όπου οι 9 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου κατανεμήθηκαν σε τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στις χθεσινές εκλογές των δασκάλων συμμετείχαν συνολικά 6 διαφορετικοί συνδυασμοί, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως η παρουσία της Ανεξάρτητης Κίνησης έριξε στην τρίτη θέση την συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ που προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα στις χθεσινές εκλογές των δασκάλων της Φθιώτιδας ψήφισαν συνολικά 574 άτομα, ενώ βρέθηκαν και 28 λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια. Η παράταξη της ΠΑΣΚ έλαβε 154 ψήφους και κατέλαβε τρεις έδρες στο Δ.Σ. Επίσης 154 ψήφους και 3 έδρες έλαβε η Ανεξάρτητη Κίνηση, ενώ 132 ψήφους και 2 έδρες έλαβε η παράταξη της ΔΑΚΕ. Η παράταξη της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ έλαβε 65 ψήφους κερδίζοντας μία έδρα. Επίσης στις χθεσινές εκλογές συμμετείχαν η παράταξη «Αφύπνιση» με μοναδικό υποψήφιο τον κ. Νικόλαο Αντύπα που έλαβε 35 ψήφους και η παράταξη «Παρέμβαση» με επίσης μοναδικό υποψήφιο τον κ. Ευστάθιο Ευσταθίου που έλαβε 6 ψήφους χωρίς να εκλέξουν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο νέο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Φθιώτιδας που θα συγκροτηθεί σε σώμα στην πρώτη συνεδρίαση εκλέγονται από την ΠΑΣΚ οι: Κώστας Μητσόπουλος, Ιωάννης Αθανασίου και Κώστας Γεωργαντζάς. Από την Ανεξάρτητη Κίνηση εκλέγονται οι: Στέφανος Βαγγελός, Κώστας Κάϊλας και Αχιλλέας Τσιαρτσιανίδης. Από την ΔΑΚΕ εκλέγονται οι: Αθανάσιος Παπαχρήστος και Βασιλική Ανάγνου και από την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ που προέρχεται από τον χώρο του ΚΚΕ εκλέχθηκε ο Παναγιώτης Λιάκος.
Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα και την κατανομή των εδρών το προεδρείο του νέου Δ.Σ. δεν μπορεί να είναι μονοπαραταξιακό, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται να συνεργαστούν τουλάχιστον δύο από τις παρατάξεις που αναδείχθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις.
 Εφημερίδα ΗΜΕΡΑ  – 
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: