Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιο είναι το δίλημμα των εκλογών;

25/05/2012

 

Οι απειλές  των υποτελών και συντηρητικών κύκλων στη χώρα μας καθημερινά δίνουν και παίρνουν. Όλες αυτές οι ιστορίες περί διλημμάτων δεν είναι τίποτα περισσότερο, από ένα κόλπο για εκφοβισμό του απλού πολίτη.
Ούτε ο Τσίπρας θα μας βγάλει από το ευρώ, ούτε ο Σαμαράς θα μας κρατήσει.
Η πολιτική που θα ακολουθήσουν είναι αυτή που θα φέρει ένα από τα δύο αποτελέσματα, και όταν λέμε πολιτική δεν εννοούμε τα προεκλογικά λόγια , αλλά το πραγματικό πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί στην πράξη.
Με το να ακολουθήσουμε την πολιτική του μνημονίου, δεν μας εξασφαλίζει κανείς  την παραμονή μας στο ευρώ, ούτε η καταγγελία του, ανοίγει τον δρόμο για την αποχώρηση μας από την ευρωζώνη.
Όλα τα παραπάνω είναι απλά λαϊκισμοί που αποσκοπούν μόνο  στον εκφοβισμό.
Σε αυτές τις εκλογές θα έχουμε την τελευταία –ίσως- ευκαιρία να καταδείξουμε με απόλυτη σαφήνεια και χωρίς δυνατότητα παρερμηνειών, αν  θέλουμε μία κυβέρνηση που θα μας οδηγήσει στην Ευρώπη μέσα από την επιβολή της εξαθλίωσής μας και την καταρράκωση της χώρας στο σύνολό της ή θέλουμε μία κυβέρνηση που θα χαράξει μία νέα πορεία μέσα από την οποία αν και δύσκολα θα μπορέσουμε σύντομα να ξαναβρούμε τον «βηματισμό» μας ως χώρα, θα ξαναποκτήσουμε τα δικαιώματά μας ως πολίτες και ως άνθρωποι και θα μπορούμε να κάνουμε όνειρα για ένα καλύτερο αύριο.
Με τα διλήμματα όμως που μας θέτουν, επιχειρούν να μονοδρομήσουν τόσο τις αποφάσεις μας, όσο και την δημοκρατία και θα κάνουν ότι είναι εκ μέρους τους δυνατόν, προκειμένου να παραμείνουν στο λατρεμένο τους ναρκωτικό, την εξουσία .
Το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή»  έχει ήδη απαντηθεί από τον Ελληνικό λαό στις
6 του Μάη. Για να επιστρέψουμε στην δραχμή, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως και οι ευρωπαίοι θα πρέπει να συμφωνήσουν σε αυτό. Όμως, πόσο θα κοστίσει μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη; Είναι διατεθειμένοι να «πληρώσουν» τρεις φορές το χρέος της αποχωρούσας Ελλάδας; Οπότε, μάλλον το δίλημμα είναι εκβιασμός, ωμός και θρασύτατος, από πολιτικούς που δεν έμαθαν να ενεργούν διαφορετικά στην «πωλητική» τους σταδιοδρομία…
Με απλά λόγια, είναι συμφερότερο για τους Ευρωπαίους να πληρώσουν ολόκληρο το χρέος της Ελλάδας και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης μέσω ειδικών επενδύσεων (με προϋπόθεση να υπάρχει έντιμο πολιτικό προσωπικό στην Αθήνα), παρά να δημιουργήσουν συνθήκες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, οι οποίες θα είναι πολύ-επίπεδα καταστροφικές για τους ίδιους.
Το δίλημμα «εντός ή εκτός της Ευρώπης» είναι όχι μόνο άκομψο και άτοπο, αλλά και ψευδές, αφού οι ίδιοι πολιτικοί που επιμένουν να παραμείνουμε υποτελείς στην Ευρώπη, έχουν ήδη αποδεχθεί και υπογράψει την μεταβολή και υποβιβασμό της οικονομίας και της κοινωνίας σε επίπεδα.. Βουλγαρίας!!! Πώς, λοιπόν, θα μας εκβιάσουν – φοβερίσουν πως θα γίνουμε Βουλγαρία, όταν έχει δρομολογηθεί ήδη αυτή η διαδικασία;

Ποιό όμως είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών;

Το πρόβλημα της χώρας μας είναι και πολιτικό και οικονομικό, επειδή η χρονική συγκυρία με τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου δημιουργεί πιέσεις σε επίπεδο εθνικών θεμάτων, επειδή όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πως είναι πολύ πιθανόν –έως βέβαιο- ότι σύντομα ενδέχεται να βρεθούμε αντιμέτωποι με θέματα μείζονος εθνικής σημασίας, η κάλπη της 17ης Ιουνίου θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική και θα πρέπει περιέχει ένα σαφές και πάρα πολύ δύσκολο (στην εφαρμογή του) δίλημμα:
Για μία Ελλάδα ελεύθερη και ανεξάρτητη ή για μία χώρα που προτιμά να είναι προτεκτοράτο και υποχείριο των εκβιαστών της επειδή φοβάται να αγωνιστεί;
Για την Ελλάδα, λοιπόν, ή για τους τοκογλύφους;
Για την πατρίδα ή για την παρτίδα;
Για να μπορούμε να κοιτάζουμε τα παιδιά μας στα μάτια ή για να αποχωριστούμε τα παιδιά μας για πάντα;
   Δεν έχουμε περιθώρια «αστοχίας», ούτε οποιουδήποτε πειραματισμού. Θα πρέπει να ζυγίσουμε το θεμιτό με το εφικτό και να σκεφτούμε πως σήμερα κλέβουν από την χώρα τον πλούτο της (έμψυχο και άψυχο) στερώντας της την δυνατότητα να ανακάμψει οποτεδήποτε στο μέλλον. Η αλήθεια είναι πως δεν μας θέλουν ούτε ελεύθερους, ούτε δυνατούς. Και τώρα έχουν την ευκαιρία να το επιτύχουν αυτό. Το μόνο τους εμπόδιο είναι στο εάν εμείς θα συμφωνήσουμε ή θα αντιδράσουμε.
   Η απάντηση για το αύριο βρίσκεται στην κάλπη της 17ης Ιουνίου, αλλά όχι μόνο εκεί. Βρίσκεται και στην καθημερινή δράση και πάλη μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που μας οδήγησε ως εδώ.

Το δίλημμα λοιπόν είναι σαφές: Για την Ελλάδα και τους Έλληνες ή για την Ευρώπη των τοκογλύφων;

Κωνσταντίνου Κώστας

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: