Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η βαρβαρότητα στο μεγαλείο της!: «ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΝΤΑΙ» ΑΠΟ 22 ΜΑΪΟΥ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

23/05/2012

ΕΩΣ ΚΑΙ 20% ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ!

Δεν έχει τέλος η άγρια, νεοφιλελεύθερη επίθεση σε βάρος των συνταξιούχων, με τον επόμενο γύρο περικοπών να ξεκινά στις 22 Μαΐου. Φαίνεται πως το εγχώριο κατεστημένο κάνει πως δεν «άκουσε» το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μάη, οπότε και ο ελληνικός λαός έκανε σαφές ότι απορρίπτει και τα μνημόνια και τα ισοπεδωτικά τους μέτρα.
Σαφής προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η απόρριψη της πρότασης του Προεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -στα πλαίσια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια-  η  υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην υλοποιήσει μέτρα που αφορούν σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων και δημοσίων δαπανών, που αφορούν στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και σε ιδιωτικοποιήσεις.
Αναλυτικότερα τώρα, θα «πετσοκοπεί» η σύνταξη του Ιουνίου και θα ισχύσουν αναδρομικές περικοπές που αφορούν τις συντάξεις Ιανουαρίου μέχρι και τον Μάιο, οι οποίες θα παρακρατηθούν σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τη σύνταξη Ιουνίου μέχρι και τη σύνταξη του Ιανουαρίου 2013.

Την Πέμπτη, η Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ απέστειλε εγκύκλιο με την οποία παρέχονται γραπτές οδηγίες προς το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών για την εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων.
Σε ό,τι αφορά τις κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, η μείωση ανέρχεται στο 12% για το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ.
Οι επικουρικές συντάξεις μειώνονται:

– Μέχρι 250 ευρώ κατά 10% στο συνολικό ποσό. Η σύνταξη μετά τη μείωση δεν θα υπολείπεται του ποσού των 200 ευρώ.
– Από 250,01 έως 300 ευρώ, κατά 15% στο συνολικό ποσό. Μετά τη μείωση, η σύνταξη δεν θα υπολείπεται του ποσού των 225 ευρώ.
– Από 300,01 ευρώ και πάνω, κατά 20% στο συνολικό ποσό. Μετά τη μείωση, η σύνταξη δεν θα υπολείπεται του ποσού των 255 ευρώ.
Η βαρβαρότητα στο μεγαλείο της!
ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: