Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτό είναι το μέλλον των εκπαιδευτικών;

30/04/2012

Το υπουργείο στέλνει στα σχολεία ιδιωτική εταιρεία για την Εξωτερική Αξιολόγηση

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί έρευνα πεδίου σε όλη τη χώρα μέσω διανομής εντύπων ερωτηματολογίων αξιολόγησης από την ιδιωτική εταιρεία INTRAWAY Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, η οποία αναδείχθηκε Ανάδοχος του έργου μετά από διαγωνιστική διαδικασία, του υπουργείου Παιδείας.

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ
Οι Ομάδες στόχου οι οποίες θα λάβουν μέρος στη διεξαγωγή της έρευνας είναι οι ακόλουθες:
Α) Στελέχη της εκπαίδευσης (Περιφερειακοί Δ/ντές, Δ/ντές Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολικοί Σύμβουλοι Ειδικής Αγωγής, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.α.),
Β) Εκπαιδευτικοί των Σχολικών Μονάδων που έχουν προσληφθεί στο πλαίσιο των ανωτέρω Πράξεων της Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης,
Γ) Γονείς μαθητών που φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες που εφαρμόζουν το πρόγραμμα (Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη/ παράλληλη στήριξη),
Δ) Λοιποί Συμμετέχοντες (Μέλη Ομάδων Επιμόρφωσης Γ΄ φάσης και διαρκούς υποστήριξης των εκπαιδευτικών, Eπιμορφωτές, Καταχωριστές των Πράξεων στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας κ.α.).
Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις με τις Ομάδες Στόχους που θα προσδιορίσει ο Ανάδοχος σε επαρκές δείγμα, το οποίο θα καλύπτει το σύνολο της χώρας.
Τα έντυπα ερωτηματολόγια, θα διανεμηθούν και θα συλλεχθούν ταχυδρομικώς ή με επιτόπιες επισκέψεις από την ανάδοχο εταιρεία INTRAWAY Μονοπρόσωπη ΕΠΕ
Παρακαλούνται οι κ.κ. Περιφερειακοί Διευθυντές Π.Ε και Δ.Ε, οι Διεθυντές Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων και τα μέλη των Ομάδων Γ’ Φάσης Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών, όπως διευκολύνουν την υλοποίηση της παραπάνω έρευνας, καθώς η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωσή της.
Επισημαίνεται ότι η αξιολόγηση αποτελεί υποχρέωση των δικαιούχων των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Επιπλέον οι Διευθυντές των επιλεγμένων στο δείγμα Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να συνεργαστούν με την Ανάδοχο εταιρεία INTRAWAY Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, στη διανομή προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και στη συλλογή των έντυπων ερωτηματολογίων.
Επισημαίνεται, ότι η επιλογή των Σχολικών Μονάδων προβλέπεται να είναι τυχαία ανά γεωγραφική περιφέρεια και να καλύπτει όλη την Ελλάδα.
Ο τρόπος διανομής και συλλογής των έντυπων ερωτηματολογίων θα γίνει επί αποδείξει (πχ. πρωτόκολλο εισερχομένου στην Σχολική Μονάδα): α) ταχυδρομικώς,
β) μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax) ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποδεικτικό αποστολής – λήψης του fax ή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή /και γ) με επιτόπιες επισκέψεις.
Τα ερωτηματολόγια δύναται να είναι επώνυμα ή/ και ανώνυμα.
Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν από την Ανάδοχο εταιρεία INTRAWAY Μονοπρόσωπη ΕΠΕ με επιτόπιες επισκέψεις.
Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας καλεί  να τηρηθούν οι εξής διαδικασίες:
1. Ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας θα διανείμει και θα συλλέξει, εντός 4 ημερών, τα ερωτηματολόγια που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και γονείς και τα οποία θα περιέχονται σε συγκεκριμένο φάκελο που θα τους αποσταλεί από τον Ανάδοχο.
2. Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα αποσταλούν ταχυδρομικώς ή μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax) ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποδεικτικό αποστολής –
λήψης του fax ή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Ανάδοχο.
3. Συνημμένα ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας υποβάλλει βεβαίωση συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων.
Επισημαίνεται ότι το κόστος της ταχυδρομικής αποστολής των έντυπων ερωτηματολογίων από και προς τις Σχολικές Μονάδες θα βαρύνει την Ανάδοχο Εταιρεία INTRAWAY, Στουρνάρη 16, Τ.Κ. 106 83, Αθήνα.

esos.gr

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: