Μετάβαση στο περιεχόμενο

Να ιδρυθούν τώρα τα δυο νέα σχολεία στο νότιο τμήμα της Λαμίας

12/04/2012

6ο Λύκειο και 9ο Γυμνάσιο είναι αναγκαιότητα να δημιουργηθούν στο νότιο τμήμα της Λαμίας.

Κωλοτούμπα του Δημ. Συμβουλίου Λαμίας!

Η ανάπτυξη της πόλης προς το νότο και τα πληθυσμιακά δεδομένα οδήγησαν τα προηγούμενα χρόνια στην ομόφωνη πρόταση των θεσμικών φορέων της πόλης να κερδίσουμε την ίδρυση δυο νέων σχολείων 6ο Λύκειο και 9ο Γυμνάσιο Λαμίας για να αποσυμφορηθούν τα σχολεία 2ο Λύκειο και 5ο Λύκειο, αλλά και τα Γυμνάσια 2ο ,5ο και 7ο.

Όταν τα κτήρια ήταν έτοιμα να υποδεχτούν τα νέα σχολεία (άλλωστε για το λόγο αυτό χρηματοδοτήθηκαν απο το ΕΣΠΑ- ίδρυση 6ου Λυκείου και 9ου Γυμνασίου λένε τα τεχνικά δελτία) τα πράγματα άλλαξαν. Φτάσαμε στη πηγή να πιούμε νερό και μόλις γεμίσαμε το ποτήρι κάποιοι το κλώτσησαν. Σήμερα αυτοί  είναι μπροστά στα άδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Για μας δεν υπάρχει άλλη λύση. Να ιδρυθούν εδώ και τώρα και τα δυο σχολεία.

Τι έγραψαν τα τοπικά ΜΜΕ.

lamiafm1.gr

Κωλοτούμπα του Δημ. Συμβουλίου Λαμίας!

Ανέκρουσε πρύμνα μπρος στη γενική διαφωνία των γονέων του 5ου Λυκείου Λαμίας και ανακάλεσε την απόφαση του περασμένου Φεβρουαρίου για μεταστέγαση των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου στο υπό ανέγερση  σχολικό συγκρότημα στη νότια πλευρά της Λαμιας εκεί που προορίζεται να  δημιουργηθεί το 9ο Γυμνάσιο και το 6ο Λύκειο Λαμίας.

Οι γονείς και κηδεμόνες από τις περιοχες Κύπρου, Αμφικτυόνων και Παγκρατίου που ειχαν κατακλύσει την αίθουσα της οδού Αινιάνων όπου συνεδρίασε χτες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο τόνισαν ότι  δεν είναι επιτρεπτό  παιδαγωγικά  και όχι μονο  να συστεγάζονται σχολεία της ίδιας ακριβώς βαθμίδας (δύο Λύκεια) αίτημα που το  σώμα έκανε δεκτό και απέδωσε την προγενέστερη απόφαση του σε  ελλιπή  ενημέρωση.

lamiastar.gr

Συμφώνησαν γονείς και δήμος για το Ενιαίο Σχολικό Συγκρότημα

ΕΝΙΑΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ

Την ανάκληση προηγούμενης απόφασής του για το Ενιαίο Σχολικό Συγκρότημα Λαμίας, που προέβλεπε τη δημιουργία δύο Λυκείων αποφάσισε χθες το δημοτικό συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρέστησαν εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων, 7ου, 14ου και 20ου ζητώντας από την δημοτική αρχή αντί των δύο λυκείων να διατηρήσει το ένα και στη θέση του άλλου να γίνει ένα Γυμνάσιο για τις νότιες περιοχές της πόλης. Το αίτημά τους τελικά έγινε αποδεκτό, καθώς κρίθηκε λογικό από τον Γιώργο Κοτρωνιά όπως και από τις υπόλοιπες παρατάξεις.

lamiareport.gr

Καταγγελία για το νέο Ενιαίο Σχολικό Συγκρότημα…

Γράφουμε αυτή την καταγγελία για την ενημέρωση κυρίως των πολιτών που μένουν στη νότια πλευρά της Λαμίας, και τους αφορά το ζήτημα των σχολικών κτιρίων στο νέο σχολικό συγκρότημα μεταξύ των οδών Τανάγρας και Σόλωνος, που έχουν ολοκληρωθεί και με τη νέα σχολική χρονιά θα μπουν σε λειτουργία.
Γνωρίζαμε ότι δόθηκε επιχορήγηση με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την κατασκευή των νέων υπό ίδρυση σχολείων του 6ου Λυκείου και του 9ου Γυμνασίου, που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των παιδιών που μένουν στη νότια πλευρά της πόλης. Μάθαμε όμως ότι στην πορεία τα αρχικά σχέδια άλλαξαν και αποφασίστηκε στα κτίρια αυτά, που επαναλαμβάνουμε πως είναι έτοιμα να λειτουργήσουν, να στεγαστεί το υπό ίδρυση 6ο Λύκειο, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, αλλά μαζί του να μεταστεγαστεί το 5ο Λύκειο. Το 5ο Λύκειο εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα με το κτίριο όπου στεγάζεται (παλαιό, μη ιδιόκτητο) και δικαιολογημένα χρειάζεται να βρεθεί λύση και γι ’αυτό. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από αίτημα του Προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις συνεδριάσεις αυτών των Οργάνων όμως δεν κλήθηκαν να παραστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως ορίζεται από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων των περιοχών Παγκρατίου, Κύπρου και Αμφικτυόνων ζητήσαμε με αναφορές μας προς όλους τους αρμόδιους, το εν λόγω θέμα να συζητηθεί και να επανεξετασθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για τη Μεγάλη Τρίτη. Δυστυχώς όμως μάθαμε πως το θέμα αυτό δε βρίσκεται στην ατζέντα των θεμάτων του ερχόμενου Δ.Σ.. Σήμερα οι μαθητές από τις περιοχές αυτές εξυπηρετούνται από το 2ο και το 5ο Γυμνάσιο, τα οποία σε σχέση με τα σπίτια της νότιας πλευράς βρίσκονται μακριά γεωγραφικά αλλά και είναι δύσκολα προσβάσιμα, λόγω της των πολλών διασταυρώσεων.
Στις αναφορές μας αυτές προτείνουμε τεκμηριωμένα λύσεις για τη λειτουργία Γυμνασίου και Λυκείου στο Ενιαίο Σχολικό Συγκρότημα. Προτείνουμε επίσης λύσεις και για την αποσυμφόρηση από τους πλεονάζοντες μαθητές του 2ου Λυκείου.
Γνωρίζουμε ακόμα πως η κατασκευή του 5ου Λυκείου δεν άρχισε ποτέ μετά από υποδείξεις προσώπων που έκριναν ότι δεν χρειάζεται να γίνουν άλλα σχολεία στη Λαμία και πως τώρα με την οικονομική κρίση θα πρέπει να σταματήσουν οι κρατικές επιχορηγήσεις για το σκοπό αυτό. Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας πως είχε πραγματοποιηθεί ήδη ο Διαγωνισμός για την κατασκευή του 5ου Λυκείου και πως υπάρχει και μειοδότης εργολάβος ο οποίος είναι έτοιμος να ξεκινήσει το έργο μόλις του δοθεί η εντολή από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Με λύπη διαπιστώνουμε ότι οι μεθοδεύσεις και οι τρόποι του παρελθόντος σε πολλά δεν έχουν αλλάξει, οφείλουμε όμως εμείς οι πολίτες σε κάθε περίπτωση να ελέγχουμε τους πολιτικούς μας άρχοντες, για τις παρασπονδίες τους, όπως οφείλουμε άλλωστε για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγάλης Τρίτης θα είμαστε εκεί για να υποστηρίξουμε και να διεκδικήσουμε τη λειτουργία Γυμνασίου στην περιοχή μας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Αναγνώστης

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: