Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Παιδαγωγικό κλίμα» και υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού 240 χιλιόμετρα μακριά…

07/12/2011

Πριν ακόμα σταματήσει ο απόηχος των δηλώσεων του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, για το «δημοκρατικό» τρόπο επιλογής σχολείου για τα πιλοτικά γυμνάσια, μια νέα ενέργειά του, σε πλήρη στοίχιση με τα αντιδραστικά νομοθετήματα του υπουργείου, αφαιρεί τη μάσκα της διαλλακτικότητας και της «παιδαγωγικής» προσέγγισης που θέλει να δείχνει στις αποφάσεις του.

Στη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ την 1η Δεκέμβρη, ημέρα Γενικής Απεργίας, με απουσία του ενός (απεργού) αιρετού και την κάθετη διαφωνία του δεύτερου, τα διορισμένα μέλη του ΑΠΥΣΔΕ και ο περιφερειακός διευθυντής, αποφάσισαν την αναγκαστική μετακίνηση συναδέλφου ΠΕ11 από την Ευρυτανία στην Εύβοια μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο περιφερειακός διευθυντής δεσμεύεται δημόσια για θέσεις που αργότερα δεν τηρεί (μετακίνηση καθηγητών στην Πρωτοβάθμια χωρίς τη θέλησή τους, συγχωνεύσεις σχολείων με παρασκηνιακά σενάρια, μετακίνηση εκπαιδευτικών από νομό σε νομό με αντικειμενικά αλλά και ρουσφετολογικά κριτήρια, επιβολή αποφάσεων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων κτλ). Και τώρα ξεσπίτωμα εκπαιδευτικού, μεσούσης της σχολικής χρονιάς, «δείχνοντας» στους υπόλοιπους, ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε η οργανική θέση, ούτε η μονιμότητα, σπέρνοντας την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Αυτό  άραγε δημιουργεί το κατάλληλο «παιδαγωγικό» κλίμα που τόσο πολύ κόπτεται ο περιφερειακός διευθυντής;

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια του περιφερειακού συμβουλίου και το καλούμε να την ανακαλέσει.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο και καλούμε όλες τις  ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ της περιφέρειας τόσο να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια όσο και σε κοινή οργάνωση της έμπρακτης αντίθεσής μας σε τέτοιες ενέργειες.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να υλοποιήσει την απόφαση της ΓΣ των προέδρων και να παρέμβει άμεσα ώστε να εμποδιστεί η μετακίνηση του συναδέλφου.

Κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 8/12/2011 και παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση στις  13:00.

ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: