Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Να παραταθεί το έτος και όχι το ωράριο»

25/11/2011

Εργασιακά και παιδαγωγικά απαράδεκτη βρίσκει η ΟΛΜΕ την εντολή του υπουργείου για πρόσθετες διδακτικές ώρες και καλεί τους συλλόγους να μην υπακούσουν

Η ΟΛΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΑ 8ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΧΑΜΕΝΩΝ ΩΡΩΝ

Την παράταση του διδακτικού έτους προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες εξαιτίας των καταλήψεων ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας η ΟΛΜΕ. «Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει έναν καθηγητή να υπερβεί το διδακτικό του ωράριο, εκτός και αν του ανατεθούν υπερωρίες από το Σύλλογο Διδασκόντων ή από το ΠΥΣΔΕ», αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΟΛΜΕ.

Εργασιακά και παιδαγωγικά απαράδεκτη βρίσκει η ΟΛΜΕ την εντολή του υπουργείου για πρόσθετες διδακτικές ώρες και καλεί τους συλλόγους να μην υπακούσουν Εργασιακά και παιδαγωγικά απαράδεκτη βρίσκει η ΟΛΜΕ την εντολή του υπουργείου για πρόσθετες διδακτικές ώρες και καλεί τους συλλόγους να μην υπακούσουν Η παράταση ζητήθηκε γιατί με εντολή της διοίκησης υποχρεώθηκαν όσα σχολεία είχαν πολυήμερες καταλήψεις να αλλάξουν το ωρολόγιο πρόγραμμά τους και να πραγματοποιούν οκτάωρα και μάθημα τα Σάββατα.

«Η εντολή αυτή αποτελεί βάναυση καταπάτηση του ωραρίου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και είναι συνδικαλιστικά απαράδεκτη. Είναι επίσης παιδαγωγικά απαράδεκτη (η πρόσθετη ώρα είναι προβληματική λόγω της μεγάλης κούρασης των μαθητών). Τέλος είναι και παράνομη, αφού κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει έναν καθηγητή να υπερβεί το διδακτικό του ωράριο, εκτός και αν του ανατεθούν υπερωρίες από το Σύλλογο Διδασκόντων ή από το ΠΥΣΔΕ. Επίσης δεν έχει εγκριθεί καμία επιπλέον δαπάνη για υπερωρίες ή εργασία Σαββάτου», αναφέρει η ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ καλεί, τέλος, τους συλλόγους διδασκόντων να μην εφαρμόσουν τέτοιες απαράδεκτες και παράνομες αποφάσεις της διοίκησης.

http://www.enet.gr

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: