Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mαχαίρι 40% σε όλα τα εφάπαξ!

21/11/2011
Και νέες, δραματικές περικοπές στις συντάξεις και τα εφάπαξ κατά 40% έρχονται από τις αρχές του 2012, καθώς εντός του Νοεμβρίου το υπουργείο Eργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή νέα σκληρή ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κόσμου του Επενδυτή , μεγάλη σφαγή, εκτός από τις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα περιοριστούν ακόμη και κάτω από το 20% της κύριας σύνταξης, θα γίνει στα εφάπαξ, στα οποία διαπιστώνεται αναλογιστικό έλλειμμα της τάξης του 40%. Οι μελέτες δείχνουν, δηλαδή, ότι στο σύνολο τους τα Ταμεία που παρέχουν εφάπαξ παροχές μπορούν σε βάθος χρόνου να καλύψουν μόλις το 60% των παροχών. Το υπόλοιπο 40% θα πρέπει να κοπεί…
Είναι γνωστό ότι το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, ότι η αναμονή για το εφάπαξ ξεπερνά τα τέσσερα χρόνια και ότι η ουρά αριθμεί πλέον περισσότερα από 50.000 άτομα. Αυτό που δεν είναι γνωστό, και παρουσιάζεται στην αναλογιστική μελέτη του Ταμείου η οποία βρίσκεται στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, είναι ότι το αναλογιστικό έλλειμμα είναι της τάξης του 85%! Δηλαδή, το Ταμείο μπορεί να καλύψει μόλις το 15% των σημερινών παροχών… Σε δύσκολη θέση αναμένεται να βρεθούν και οι ασφαλισμένοι του κλάδου πρόνοιας των ιερέων, καθώς παρουσιάζει αναλογιστικό έλλειμμα 59%. Μεγάλες αναμένονται οι περικοπές και στους κλάδους πρόνοιας των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, βάσει των στοιχείων που αποκαλύπτει σήμερα ο Κόσμος του Επενδυτή , το αναλογιστικό έλλειμμα στον κλάδο των αστυνομικών είναι της τάξης του 9% και σκαρφαλώνει στο 19% για τον κλάδο των ασφαλισμένων στην πρώην Αστυνομία Πόλεων. Μείωση κοντά στο 30% του εφάπαξ που παρέχει στους εργαζόμενους του ΟΤΕ το Ταμείο Πρόνοιας (κλάδος του ΤΑΥΤΕΚΩ) δείχνει η αναλογιστική μελέτη, ενώ για τον ΟΣΕ η μείωση είναι… της τάξης του 20%. Κοντά στο 30% βρίσκεται το αναλογιστικό έλλειμμα των ταμείων πρόνοιας των δημοσιογράφων, ενώ σε δεινή θέση, με έλλειμμα παροχών της τάξης του 25%, είναι και ο κλάδος πρόνοιας των εφημεριδοπωλών Θεσσαλονίκης. Εφάπαξ μειωμένο κατά τουλάχιστον 20% φωτογραφίζει η αναλογιστική μελέτη για το ταμείο πρόνοιας των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, ενώ για τους ασφαλισμένους στην πρώην Ιονική Λαϊκή το αναλογιστικό έλλειμμα είναι 6%. Στο συρτάρι του υπουργείου Εργασίας, με παλαιότερα στοιχεία, βρίσκονται μελέτες για τους κλάδους πρόνοιας του ΤΑΠΓΓ, όπως για αυτό των εργαζομένων στις φαρμακευτικές εταιρείες, με αναλογιστικό έλλειμμα που αντιστοιχεί σε μείωση του εφάπαξ κατά 55%, ή κατά 38% για τον κλάδο πρόνοιας των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα. Μικρότερες μειώσεις αναμένονται στα εφάπαξ των εργοληπτών μηχανικών δημοσίων έργων, αφού οι κλάδοι πρόνοιας του ΕΤΑΑ δείχνουν αναλογιστικό έλλειμμα 4% για τους εργολήπτες και 11% για τους μηχανικούς.
(Κόσμος του Επενδυτή)
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: