Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και εργαζομένων Ν. Φθιώτιδας: Το Πολυτεχνείο Ζει στους αγώνες του λαού και της νεολαίας

16/11/2011
Εδώ Πολυτεχνείο! 17 Νοέμβρη 1973

Το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων & Εργαζομένων Ν. Φθιώτιδας καλεί το Φθιωτικό λαό σε συγκέντρωση στην πλατεία  Ελευθερίας, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στις 18:30.

38 χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι περισσότερο από επίκαιρα. Είναι φάρος αγώνα για το λαό μας που αγωνίζεται να αποδιώξει όλα τα δεινά που του έχουν επιβάλει με τα συνεχή μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, πολυνομοσχέδια και δανειακές συμβάσεις η Κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ και να αποκρούσει τον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων που οδηγούν το λαό στην φτώχεια και στην εξαθλίωση και την χώρα στην υποδούλωση και την χρεοκοπία.
Τα συνθήματα του Νοέμβρη για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Εθνική Ανεξαρτησία αντηχούν σε κάθε λαϊκή, εργατική και νεολαιίστικη εκδήλωση. Στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, στους φοιτητικούς και μαθητικούς αγώνες, στις πλατείες, στον παλλαϊκό ξεσηκωμό της 28ης Οκτωβρίου, που κλόνισαν και ουσιαστικά έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου.
Μπροστά στο αντιδραστικό, αντιδημοκρατικό μέτωπο που συγκροτεί το πολιτικό σύστημα των προθύμων του μνημονίου, με την νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, για να επιβάλει πιο αποφασιστικά την ίδια και απαράλλακτη αντιλαϊκή πολιτική και να αλυσοδέσει τη χώρα και το λαό για τουλάχιστον 10 χρόνια με την νέα δανειακή σύμβαση, ο ελληνικός λαός και η νεολαία καλούνται να ορθώσουν ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Πρώτος σταθμός αυτού του αγώνα πρέπει να είναι οι μεγάλες παλλαϊκές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: