Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι λαοί λένε τα «ΟΧΙ»!

28/10/2011

http://www.lamiareport.gr

Η «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία» για τη σημερινή ημέρα:

<<Εβδομήντα ένα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο λαός είπε το μεγάλο «ΟΧΙ». Όχι στην κατοχή! Όχι στο φασισμό! Όχι στον κατακτητή!

Σήμερα ζούμε μια παρόμοια κατάσταση. Αυτή που κυβερνά ουσιαστικά είναι η Τρόικα (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) και όχι μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Αν αναλογιστούμε ότι το ΠαΣοΚ έχει λάβει ένα ποσοστό 42%, με αποχή περίπου στο 30%, φτάνουμε εύκολα στο συμπέρασμα ότι μας κυβερνά η μειοψηφία (περίπου το 1/3 των ψηφοφόρων). Και ειδικότερα αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι ΔΕΝ έχει εφαρμόσει την οικονομική πολιτική βάσει της οποίας οι ψηφοφόροι το στήριξαν (όλοι θυμόμαστε το «λεφτά υπάρχουν» και το «αν παγώσουμε τους μισθούς θα παγώσουμε την αγορά, αν αυξήσουμε τους φόρους, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης») εύκολα φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι η «κυβέρνηση» του ΠαΣοΚ όχι μόνο δε νομιμοποιείται, αλλά εκλέχθηκε με εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που ψήφισαν οι πολίτες. Ζούμε σε μια εποχή που το Σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο.

Παρά τις τεράστιες διαδηλώσεις που ζήσαμε τους τελευταίους μήνες αυτή η «κυβέρνηση» επιμένει να βρίσκεται στην εξουσία. Με μεγαλύτερη όμως επιμονή ο λαός έδειξε και συνεχίζει να δείχνει καθημερινά την αντίθεση και την απέχθειά του προς αυτή την κατοχική, παράνομη «κυβέρνηση».

Ο λαός πρέπει και μπορεί σήμερα να πει ένα δεύτερο μεγάλο ΟΧΙ. Όχι στα χαράτσια, όχι στο ξεπούλημα της χώρας και του δημόσιου πλούτου μας, όχι στο ΔΝΤ, στην ΕΕ και στην ΕΚΤ, όχι στους ξένους επόπτες και τοποτηρητές, όχι στην κυβέρνηση Παπανδρέου και στους υποστηρικτές της. Το οφείλουμε στους προγόνους μας, αυτούς που πολέμησαν ενάντια στον ιταλικό και γερμανικό φασισμό. Αυτούς που σκοτώθηκαν πριν εβδομήντα χρόνια υπερασπιζόμενοι τη χώρα. Το οφείλουμε πάνω απ’ όλα στις επόμενες γενιές.

Είναι καθήκον μας να βροντοφωνάξουμε αυτό το μεγάλο ΟΧΙ! Αντιδρούμε στα μέτρα. Αντιστεκόμαστε σε μια «κυβέρνηση» που στόχο έχει την εξόντωση του ελληνικού λαού.

Ήρθε η ώρα όλος ο λαός ενωμένος να συνειδητοποιήσει την τεράστια δύναμή του και να διώξει αυτούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των χρηματιστών, των μεγαλοεργολάβων και των εφοπλιστών. Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να τους διώξουμε από την εξουσία! Η ιστορία έχει δείξει ότι οι λαοί κάνουν τις ανατροπές>>.

Όχι στη νέα κατοχή!

Αντίσταση – Εξέγερση – Ανατροπή!

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: