Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τέλος σε κινητά και ασύρματα δίκτυα στα σχολεία, ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης

16/05/2011

Το Συμβούλιο της Ευρώπης προτείνει απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων και των ασύρματων δικτύων στα σχολεία έπειτα απο εξέταση στοιχείων επιστημονικών μελετών. Σύμφωνα με τις μελέτες η έκθεση στην ακτινοβολία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των παιδιών.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης κατέληξε σε ψήφισμα το οποίο απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις κυβερνήσεις να λάβουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία» καθώς επιστημονικές μελέτες έδειξαν οτι η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία συνδέεται με την αϋπνία, την κατάθλιψη, τον καρκίνο του εγκεφάλου και του δέρματος, την ανδρική στειρότητα και τη λευχαιμία.

Τα μέλη της επιτροπής του διεθνούς οργανισμού υπογραμμίζουν οτι οι αρχές δεν πρέπει να καθυστερήσουν στην απόφαση για απαγόρευση όπως έγινε και με την προστασία των πολιτών απο το παθητικό κάπνισμα ή με την απομάκρυνση καρκινογόνων πλαστικών καθημερινής χρήσης.

Προτείνουν επίσης τη ρύθμιση των συσκευών στα κατώτατα όρια εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και ενίσχυση της έρευνας για την κατασκευή λιγότερων επικίνδυνων κεραιών και ασύρματων δικτύων.

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: