Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα δικά μας συνδικάτα….

06/05/2011

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι ζωή μας κύκλους κάνει.  Ξαφνικά, «επιλέγοντας» μια κυβέρνηση, μπορείς να βρεθείς αυτόματα σε οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες των δεκαετιών 50-60 αλλά και πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Αυτό βέβαια γίνεται για καθαρά εκπαιδευτικούς λόγους ώστε να γνωρίσει η νέα γενιά πιο «ζωντανά» τι σημαίνει πείνα. Πείνα για τον εργαζόμενο, τον υπάλληλο τον άνεργο αλλά «φαΐ», πολύ «φαΐ» για τους μεγαλοκαρχαρίες του συστήματος, τα λαμόγια και τα τσιράκια τους.

Θα περίμενε κανείς ότι αυτό το «πείραμα» θα είχε αντιδράσεις και μάλιστα έντονες. Από ένα κομμάτι του λαού όντως υπάρχει αντίδραση, διεκδίκηση, αγώνας. Όμως σ’ αυτό το πισωγύρισμα η εξουσία έρχεται πιο «διαβασμένη» και ισχυρή. Μπορεί να ελέγχει, να τρομοκρατεί, να εξαγοράζει, να διαλύει συνειδήσεις και συλλογικότητες. Έχει τα ΜΜΕ και τα κάθε λογής κοτσύφια, πέρδικες, μπεκάτσες και παπαγαλάκια στην υπηρεσία της. Έχει τα συνδικάτα δεμένα στο άρμα της και τα στελέχη τους καλοταϊσμένα και καλοπερασμένα ώστε μπουκωμένα να μην «μπορούν» να μιλήσουν. Έχει και τα χαμηλότερα στελέχη να τρώνε κανένα «ξεροκόμματο» (απόσπαση, μετάθεση, επιτροπή, στελέχωση διοίκησης ή οργανισμών, ιεραρχική άνοδος κτλ) ώστε όλη η πυραμίδα να συμβάλλει στη διαιώνιση της παντοκρατορίας της.

Οι ναιναίκοι της τρόικας κατάφεραν να διαλύσουν μέσα σ’ ένα χρόνο ότι κερδήθηκε με αγώνες δεκαετιών από τους εργαζόμενους και ακόμα δεν έχουμε φτάσει στον πάτο. Εκτός από τα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, υποβάθμισαν την  υγεία, παιδεία περιστέλλοντας  ακόμα και τις ατομικές ελευθερίες. Πρόσφατα παίζουν και με την ψυχολογία των παιδιών που δίνουν εξετάσεις μειώνοντας την ύστατη ώρα τις θέσεις των εισακτέων.
Οι υποκριτές…….

Κολαούζοι σ’ αυτή τους την προσπάθεια στα θέματα παιδείας είναι η παράταξη της ΠΑΣΚ που τοπικά κατεβαίνει με πλήρη στοίχιση όλων στις υπηρεσίες της κυβέρνησης και των εργοδοτών της, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΠΑΣΚ ενωμένη ΔΝΤ. Και ασφαλώς τώρα πλέον που έχουν πάρει τα ηνία της ΕΛΜΕ σε αγαστή συνεργασία με τη ΔΑΚΕ και εμποδίζουν αποφάσεις ή μπλοκάρουν εισηγήσεις που περιέχουν έστω μια από τις «κακές….» λέξεις «ΔΝΤ», «ΕΕ», «Τρόικα», «Κυβέρνηση», «ΠΑΣΟΚ».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ρόλο των κυβερνητικών παρατάξεων τον είδαμε και τον ζήσαμε τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ΟΛΜΕ που η αγωνιστική ΠΑΣΚ κρύφτηκε στην τρύπα της μην τυχόν και ψηφιστεί κάτι ενάντια στ’ αφεντικά τους. Σ’ αυτές τις εκλογές πρέπει να τους αποδυναμώσουμε και να δώσουμε μια άλλη προοπτική στο σωματείο και την ΟΛΜΕ.

Ψηφίζουμε Συνδυασμό Ανεξάρτητων Καθηγητών για να αντισταθούμε στην επιδρομή, για να δυναμώσουμε τη φωνή, τη δράση και τον αγώνα μας.

     ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: