Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κενά και Πλεονάσματα 2011-2012

15/04/2011

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Μέσα σ’ όλες τις ανατροπές προς αντιδραστικότερη κατεύθυνση που συντελούνται στην εκπαίδευση το τελευταίο χρονικό διάστημα, έρχεται το υπουργείο, για άλλη μια φορά, να γράψει στα παλιά του παπούτσια λειτουργίες και θεσμούς που το ίδιο έχει θεσπίσει. Μετά τον κυκεώνα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων, την ίδια μέρα που ανακοινώνει το υπουργείο τη λίστα των συγχωνεύσεων (Πέμπτη 14-4-2011), με μια απαράδεκτη εγκύκλιο του Γεν. Γραμματέα του ΥΠΔΒΜΘ με τίτλο «Κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012», απαιτεί από τα ΠΥΣΔΕ να «γνωμοδοτήσουν» μέσα σε μισή μέρα.

Με λίγα λόγια ζητάει από τα ΠΥΣΔΕ και τους Δ/ντες Εκπαίδευσης να επεξεργαστούν τα κενά και πλεονάσματα του νομού ώστε το Υπουργείο Παιδείας να κάνει τις μεταθέσεις. Ζητάει τη νομιμοποίηση προγεγραμμένων λιστών των υπηρεσιακών παραγόντων και της πολιτικής ηγεσίας από τα ΠΥΣΔΕ, καταστρατηγώντας ακόμα και τους νόμους που το ίδιο το υπουργείο εισηγήθηκε και ψήφισε με μια εγκύκλιο!!!

Καταστρατήγηση του Ν.3848 άρθρο 7

«3. Στο επίπεδο της διεύθυνσης εκπαίδευσης τα στοιχεία της προηγούμενης παραγράφου ελέγχονται και οριστικοποιούνται με ευθύνη του διευθυντή της.

4. Εντός του πρώτου διμήνου κάθε έτους και οπωσδήποτε πριν τον προσδιορισμό των κενών θέσεων και των λειτουργικών αναγκών καθορίζεται, με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης, ο αριθμός των τμημάτων, τάξεων, κατευθύνσεων ή άλλων ενοτήτων που θα λειτουργήσουν το επόμενο σχολικό έτος σε κάθε σχολική μονάδα της οικείας βαθμίδας. Η απόφαση αυτή μπορεί να τροποποιείται μόνο για εξαιρετικούς λόγους με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

5. Ο προσδιορισμός των κενών θέσεων και των λειτουργικών αναγκών γίνεται από τον διευθυντή εκπαίδευσης ύστερα από γνώμη του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου αφού ληφθούν υπόψη τα στοιχεία των παραγράφων 2 και 3».

Καταστρατήγηση του ΠΔ 50/96 Άρθρο 4

«Για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή καταρτίζονται μέχρι 10 Μαρτίου κάθε σχολικού έτους πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης».

Καταστρατήγηση του ΠΔ 1 /2003 και του ν. 2690/1999 άρθρο 14 παρ. 2 για τη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Τα μέλη του ΠΥΣΔΕ θα πρέπει να έχουν την εισήγηση για να τη μελετήσουν και να έχουν άποψη.

Η εγκύκλιος του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας είναι απαράδεκτη, πέρα και έξω από κάθε δεοντολογία και δηλώνει τις προθέσεις και την αυταρχική – αντιδημοκρατική συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ. Δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνονται οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων παραμονή των διακοπών του Πάσχα και ταυτόχρονα την ίδια μέρα να ζητάει το Υπουργείο τα κενά και πλεονάσματα για τις μεταθέσεις.

Εμείς σαν αιρετοί δεν θα δώσουμε νομιμοποίηση με την παρουσία μας στο ΠΥΣΔΕ. Δεν θα νομιμοποιήσουμε «λάθη και παραλείψεις» εις βάρος του συνόλου των εκπαιδευτικών, επικυρώνοντας πίνακες προαποφασισμένους πιθανότατα σε «παρασυναγωγές» υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων.

Απαιτούμε από το υπουργείο να δοθεί χρόνος ελέγχου των κενών και των υπεραριθμιών σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Σε αντίθετη περίπτωση καλούμε τους υπηρεσιακούς παράγοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αλλιώς να παραιτηθούν.

Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος Φυσικός Αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας

Προύσαλης Δημήτρης Καθ. Πληροφορικής Αν. Αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας

Κατά τα άλλα    Καλό Πάσχα.

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: