Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΟΜΒΡΙΑΚΗ – ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ (απ΄οτι φαίνεται) 1 – 0

18/03/2011

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης  μετά από την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας και του ΣΕΠΕ Φθιώτιδας είχαν τα μέλη των συλλόγων των εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι του Συλλόγου γονέων Γυμνασίου Ομβριακής. Στη συνάντηση οι γονείς του Γυμνασίου Ομβριακής επιχειρηματολόγησαν για μια ακόμη φορά  την αναγκαιότητα λειτουργίας του σχολείου τους και δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους για τη συνέχιση του αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας δήλωσε την αντίθεσή της με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις που ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και ζήτησε την επανεξέταση των αποφάσεων και τη λειτουργία όλων των σχολείων και την επόμενη σχολική χρονιά. Επισημάνθηκε στον Περιφερειακό Διευθυντή ότι φέρει ευθύνη για τις καταργήσεις και δεν θεωρεί ότι ήταν απλός μεταφορέας δεδομένων, αφού η εγκύκλιος της Υπουργού μιλούσε ξεκάθαρα για εισήγηση των Περιφερειακών Διευθυντών που έπρεπε να γίνει μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2011.
Ο εκπρόσωπος της παράταξής μας επεσήμανε την βιασύνη του Υπουργείου στο κλείσιμο των σχολείων, ενώ αντίθετα υπάρχει ολιγωρία όσον αφορά την ίδρυση Γυμνασίου και Λυκείου στην πόλη της Λαμίας όπως επανειλημμένα έχει αποφασιστεί και δεν έχει υλοποιηθεί. Επεσήμανε επίσης την ανακολουθία της διοίκησης σε σχέση με την αναστολή λειτουργίας του Πειραματικού Γυμνασίου που εδώ και πολλά χρόνια έγινε και δεν υπήρξε η πολιτική βούληση για την επαναλειτουργία του αφού η Λαμία είναι έδρα Περιφέρειας και έδρα του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (ΠΕΚ). Τέλος παρατήρησε ότι οι συγχωνεύσεις δεν γίνονται για παιδαγωγικούς λόγους , όπως ισχυρίζονται οι υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά καθαρά για λογιστικούς λόγους υποταγμένους στη λογική του μνημονίου και του ΔΝΤ.

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: