Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Λαμπράκης πέθανε, το Λαμπρακιστάν ζει

08/03/2011

Στη ζούλα το κράτος πληρώνει τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής προς την Εθνική Τράπεζα, πέρα από την επιχορήγηση που δίνει κάθε χρόνο στο μαγαζί του Λαμπράκη και των φίλων του, που αποτελείτο κόσμημα της ελληνικής μπουρζουαζίας.
Αυτό αποκαλύφθηκε από διάταξη που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκρυψε ανάμεσα στα άρθρα του φορολογικού νομοσχεδίου.

Η διάταξη αναφέρει ότι «το ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει εμπρόθεσμα στην Εθνική Τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής συμφωνά με τους όρους της δανειακής σύμβασης μεταξύ Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) και της δανείστριας τράπεζας. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 2/48243/2007 παρασχέθηκε εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου προς την ΕΤΕ για την κάλυψη δανείου προς τον ΟΜΜΑ ποσού 95 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων».

Ο παριστάμενος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς, αφού έρριξε την ευθύνη οτη ΝΔ, αποκάλυψε ότι «το ελληνικό Δημόσιο, ούτως ή άλλως καταβάλλει το ίδιο, τα δάνεια για το Μέγαρο Μουσικής, εάν το τελευταίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί». Στη συνέχεια επιδόθηκε σ’ έναν ύμνο προς το Μέγαρο, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να πληρώνει τα δάνεια που αρνείται να πληρώσει το μαγαζί του Λαμπράκη, «για να μην κλείσει το Μέγαρο Μουσικής και έχουμε και άλλου είδους προβλήματα και συνέπειες»! Εκπληκτική λογική.

Χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά, χωρίς η κυβέρνηση να δίνει δεκάρα. Γιατί να μη κλείσει και το Μέγαρο; Γιατί πρέπει ο ελληνικός λαός να πληρώνει τα δανεικά κι αγύριστα που πήρε; Και τι είδους συνέπειες θα υπάρξουν αν κλείσει το διασκεδαστήριο της αστικής τάξης; Ας μαζευτούν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι πολιτικοί και ας βάλουν ρεφενέ από την τσέπη τους, όχι να πληρώνει ο ελληνικός λαός και τα δάνεια, πέρα από τα όσα σκανδαλώδη έγιναν για να χτιστεί αυτό το έκτρωμα στην καρδιά της Αθήνας, με τις τόσες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές παραβάσεις.

Πρόκειται, όμως, για ένα μαγαζί που το διευθύνει ένα πανίσχυρο δημοσιογραφικό συγκρότημα, το οποίο το γλείφουν όλες οι κυβερνήσεις. Γι’ αυτό και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έσπευσε να κάνει εξίσου υποτελή δήλωση: «Το Μέγαρο Μουσικής είναι περιουσία του ελληνικού λαού, παράγει πολιτισμό, δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να καταρρεύσουν όλα. Το Μέγαρο θα πρέπει να βοηθηθεί, το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι για όλο το λαό»!
Πηγή: Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: