Μετάβαση στο περιεχόμενο

Και ο χορός του «μηχανισμού εξουσίας» που πάσει θυσία πρέπει να κλείσει σχολεία, καλά κρατεί

01/02/2011

Μυστικές συσκέψεις δίνουν και πέρνουν το τελευταίο διάστημα στη Περιφέρεια Στερεάς, αλλά και στο νομό μας. Με ένα κοινό στόχο. Που θα βρούν αδύναμους κρίκους και καλοθελητές , για να μπορέσουν να εισηγηθούν καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων.  Πρέπει με κάθε τρόπο να ικανοποιήσουν τις επιταγές των αφεντικών τους, να δείξουν πρόσωπο όπως λένε για να έχουν την εύνοιά τους.

Τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν:

Ηλίας Αργυρόπουλος: Αναγκαίες οι συγχωνεύσεις των σχολείων

Εκτύπωση E-mail
Αργύρης Μπλόντζος http://www.star.gr
Τρίτη, 01 Φεβ 2011 14:20

Οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων είναι απαραίτητες προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της εκπαίδευσης, επισημαίνει ο διευθυντής εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα Ηλίας Αργυρόπουλος.

Η εγκύκλιος του υπουργείου βρίσκεται στα χέρια του κυρίου Αργυρόπουλου, που δηλώνει στο STAR, πως οι προτάσεις θα γίνουν με μοναδικό γνώμονα το καλό των μαθητών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο καταρχήν θα μελετηθούν οι συγχωνεύσεις σχολείων που συστεγάζονται. Ο κύριος Αργυρόπουλος τονίζει πως γυμνάσιο που βρίσκεται κοντά σε πρωτεύουσα νομού δεν μπορεί να λειτουργεί με 16 μαθητές και καλεί τους γονείς τους να εξετάσουν το θέμα. Οι συγχωνεύσεις πάντως δεν αφορούν σχολεία που λειτουργούν σε απομακρυσμένες περιοχές. Για τις συγχωνεύσεις των σχολείων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του κυρίου Αργυρόπουλου παρουσία των διευθυντών Β/θμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας.

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011    http://energoipoliteskv.blogspot.com/

Ποια θα είναι άραγε η πρόταση του Δήμου Μώλου –Αγ. Κωνσταντίνου για τις Συγχωνεύσεις και Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το Σχολικό έτος 2011-2012 ? Σε απάντηση της εγκυκλίου που εστάλη στο Δήμο από την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου ?

Στην επιστολή η υφυπουργός αποσαφηνίζει ότι τα κριτήρια των συνενώσεων- ιδρύσεων σχολικών μονάδων είναι παιδαγωγικά, όπως η εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών και των καινοτόμων δράσεων του Νέου Σχολείου, και τονίζει ότι στόχος είναι η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και το συμφέρον του μαθητή.
Παράλληλα, αναφέρεται στα επιμέρους κριτήρια, την απόσταση, το οδικό δίκτυο και τις καιρικές συνθήκες κάθε περιοχής, τονίζοντας ότι η διαδικασία συνενώσεων ιδρύσεων είναι ιδιαίτερη για κάθε περίπτωση χωριστά.
Στην επιστολή υπογραμμίζεται, επίσης, ότι από τις συνενώσεις σχολείων εξαιρούνται απομακρυσμένες, δύσβατες και ακριτικές περιοχές.
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: