Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διακομματική για την Παιδεία: ΟΧΙ business as usual την ώρα των κινητοποιήσεων για τον προϋπολογισμό

22/12/2010
Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός του 2011. Ένας πολύ σκληρός προϋπολογισμός, κοινωνικά άδικος και δυσβάστακτος, ο χειρότερος των τελευταίων χρόνων, με μέτρα και περικοπές ακόμα πέρα από αυτές που προέβλεπε το Μνημόνιο!!! […]

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη, στο κτίριο της Βουλής, και η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία. Στο ίδιο κτίριο, την ίδια ώρα, θα συζητείται και η περικοπή των δαπανών για την Παιδεία κατά 20%.

Με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας, ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος που εκπροσωπεί τους Οικολόγους Πράσινους στη Διακομματική για την Παιδεία, ζητά αναβολή της αυριανής συνεδρίασης.

Την ώρα που οι πολίτες θα δηλώνουν την αντίθεση τους σε όσα υπερβαίνουν την οποιαδήποτε ανοχή και αντοχή τους, θα ήταν το λιγότερο άστοχο να εκτυλίσσεται ως business as usual η προγραμματισμένη διακομματική συζήτηση για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι που συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση, ζητούν από την Υπουργό Παιδείας να τη σεβαστεί κι αυτή, αναβάλλοντας τουλάχιστον την συζήτηση της διακομματικής επιτροπής για την Παιδεία και ορίζοντας νέα ημερομηνία για τη συνεδρίασή της.

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: