Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υφ. Παιδείας: «Ξέφτισε» ο θεσμός των αθλητικών σχολείων!

12/12/2010

Πουλακίδας Κ.

Το ουσιαστικό κλείσιμο των αθλητικών, αλλά και των 42 μουσικών, σχολείων επιβεβαίωσε χθες στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Έφη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση της Ευαγγελίας Αμμανατίδου. «Οι τελευταίες νότες στα μουσικά σχολεία. Πέφτει η αυλαία στα μουσικά σχολεία. Σταματούν να παίζουν μπάλα στα αθλητικά σχολεία», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγοντας την υφυπουργό να δηλώνει ότι «έχει ξεφτίσει» ο θεσμός των αθλητικών σχολείων και ότι ο θεσμός των μουσικών σχολείων χρειάζεται «αναμόρφωση». Κατά τα λοιπά η Ε. Χριστοφιλοπούλου κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων»…

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι πλέον με απόφαση του υπουργείου Παιδείας η μεταφορά των μαθητών στα αθλητικά σχολεία θα γίνεται με ευθύνη των γονέων, ότι στα μουσικά σχολεία δεν υλοποιείται το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και ότι υπάρχουν προβλήματα με τη σίτιση των παιδιών (μένουν νηστικά μέχρι τις 5 το απόγευμα…). Η υφυπουργός Παιδείας απάντησε λέγοντας ότι δίνονται υπέρογκα ποσά για σίτιση, φέρνοντας ως παράδειγμα το μουσικό σχολείο Θερίσσου Χανίων, όπου για 36 παιδιά δίνονται 36.000 ευρώ για τη σίτισή τους.

Όσον αφορά τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, η υφυπουργός παραδέχθηκε ότι «έχουμε λίγες ελλείψεις» και είπε ότι προσλήφθησαν 374 αναπληρωτές. Η Ε. Αμμανατίδου αντέτεινε ότι «έχουν τελειώσει οι πιστώσεις για καθηγητές» και προσλαμβάνονται μόνο αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και επεσήμανε ότι «έτσι δεν θα βρεθούν οι καθηγητές μουσικής που χρειάζονται. Θα παίρνουν 150 ευρώ τον μήνα».

http://www.avgi.gr

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: