Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εσείς τί λέτε κ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ;

03/12/2010

Την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας σκέφτεται περικοπές σε εκπαιδευτικούς για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, ένα κτίριο που προοριζόταν για σχολείο στο Ντίσελντορφ ερημώνει, παραμένοντας τρία περίπου χρόνια αναξιοποίητο. Το μόνο σίγουρο, ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ σχολείο.Η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου, είναι, ήδη μεγάλη, αν κρίνει κανείς, από τα ποσά που αναγκάζεται να πληρώνει το Κράτος για ενοίκια μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, αν σε αυτά προστεθούν, η απώλεια εισοδήματος από τη μη χρήση του και η αξία αγοράς του, τότε, η ζημία, πράγματι, είναι τρομακτική. και ασφαλώς οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι τα χρήματα που θα γλιτώσει από τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς που θα ανακαλέσει στην Πατρίδα, μάλλον δεν φτάνουν για να την καλύψουν.
Ενώ, όμως, αυτό είναι ψυχρά το οικονομικό αποτέλεσμα, η ζημία, επί της ουσίας, είναι μεγαλύτερη και μάλιστα ανυπολόγιστης αξίας, εφ΄όσον, αναφέρεται στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Η Ομογένεια με τους φορείς της, έχει από την αρχή παρακολουθήσει το πρόβλημα και είχε προβλέψει αυτή την εξέλιξη. Σε όλες της τις παρεμβάσεις, πάντα είχε να αντιμετωπίσει μια ανάλγητη και δύστροπη πρακτική -συμπεριφορά που μόνο υπόνοιες άφηνε και τίποτα παραπάνω. Το τελευταίο διάστημα όμως, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει.
Καθημερινά πληθαίνουν τα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την όλη πρακτική που ακολουθήθηκε για την αγορά του συγκεκριμένου κτιρίου, τα ποσά που διατέθηκαν, τις προμήθειες που δόθηκαν ,σε ποιους δόθηκαν, αν ήταν γνωστό το πρόβλημα του αμιάντου πριν την αγορά, αν σχετίζονται συγκεκριμένα πρόσωπα με συγκεκριμένες ευθύνες κ.ά.
Απαίτηση όλων μαζικών φορέων αλλά και μεμονωμένων πολιτών, είναι να δοθεί φως σε αυτή την κακέκτυπη REAL ESTATE ιστορία. Έχει υποχρέωση η Υπουργός να κοιτάξει και την άλλη πλευρά του λόφου και να διατάξει άμεσα, Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με σκοπό την απόλυτη διερεύνηση. Η Κοινωνία της Ομογένειας δεν αντέχει και δεν ανέχεται Μαντέληδες.

Ομογενειακή εφημερίδα ‘Αλήθεια’

http://e-parembasis.blogspot.com/

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: