Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλληλεγγύη στο Νικόλα Γαλιατσάτο

24/11/2010

Σε νέα δίωξη του συναδέλφου Νικόλα Γαλιατσάτου προέβη ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Αφορμή η αθωωτική απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνέχεια άλλης επίσης αθωωτικής απόφασης του ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων, για τον Νικόλα Γαλιατσάτο (Οργανωτικό Γραμματέα της ΕΛΜΕ-ΚΙ, αναπληρωματικό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων). Το «έγκλημα» για το οποίο ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ζητά επίμονα καταδίκη είναι  ότι ο συνάδελφος Γαλιατσάτος υλοποίησε απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ να σταθεί ενάντια σε πειθαρχική δίωξη συναδέλφου. Ειδικότερα, στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης αντί της πρότασης της διοίκησης για απόλυση εκπαιδευτικού ζήτησε να γίνει αποδεκτή η αίτηση παραίτησης που η εκπαιδευτικός είχε υποβάλλει (ψήφισε «παρών» στη διαδικασία).

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας είχε στηρίξει και πάλι τον συνάδελφο και θεωρεί ότι η δίωξη στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα και αυτών ακόμη των πειθαρχικών συμβουλίων να αποφασίζουν διαφορετικά από την εισήγησή του. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρα επικίνδυνη γιατί οι εξουσίες θέλουν τους συνδικαλιστές και τους αιρετούς φερέφωνα των επιλογών τους. Όποιος δεν ευθυγραμμίζεται είναι ένοχος και τα αρμόδια Πειθαρχικά έχουν καθήκον την παραδειγματική τιμωρία τους!!! Η δίωξη αυτή είναι βήμα ενάντια στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα του λαού.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συνάδελφο Νικόλα Γαλιατσάτο και τον στηρίζει μέχρι την οριστική και χωρίς όρους αθώωσή του. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Στην τρομοκρατία και τις πειθαρχικές διώξεις της κυβέρνησης απαντάμε με μαζική μαχητική αλληλεγγύη.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: