Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολιτική – συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου

16/09/2010

Συνάδελφοι

Θα περίμενε κανείς με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αυτοί που διοικούν την εκπαίδευση στο νομό μας, να κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο, να λύνουν προβλήματα και όχι να δημιουργούν.

Αν νομίζουν ότι η καρέκλα την οποία έχουν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και να πλήξουν κάθε ενοχλητική φωνή «πλανώνται πλάνην οικτράν».

Αναφερόμαστε στον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχελή, πρώην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ , πρώην αιρετό του κλάδου μας και νυν στέλεχος του ΣΥΝ.

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, πριν τελειώσουν οι εγγραφές και οι μετεγγραφές των μαθητών , πριν ακόμα οι ίδιοι Διευθυντές των σχολείων αποκτήσουν σαφή εικόνα των σχολείων τους, «έκρινε» ότι ο συνάδελφος καθηγητής Πληροφορικής και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας Προύσαλης Δημήτρης, περισσεύει όχι μόνο στο σχολείο του, αλλά σε ολόκληρη τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Ν. Φθιώτιδας και τον ξαποστέλνει με «εντέλλεσθε όπως…….» στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση .
Το ότι ο συνάδελφος Προύσαλης είναι στέλεχος των Ανεξαρτήτων καθηγητών του νομού, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας και πρώην Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κατ΄ουδένα τρόπο επηρέασε την κρίση του.

Όλα αυτά εμείς πρέπει να τα καταπιούμε αμάσητα και να δεχτούμε την αδέκαστη κρίση του ανδρός και να μη μιλήσουμε ούτε για κατάχρηση εξουσίας ούτε για επιχείρηση φίμωσης κάθε αντίθετης φωνής, ούτε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Περιμένουμε επίσης με ενδιαφέρον  και την τοποθέτηση επ’ αυτού του κ. Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης που δεσμεύτηκε δημόσια ότι μετακίνηση εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια ή σε άλλο νομό θα γίνει μόνο μετά από  αίτηση των συναδέλφων.

Περιμένουμε επίσης με ενδιαφέρον τη δημόσια τοποθέτηση των αιρετών του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας.
Επειδή η παραπάνω ενέργεια συνιστά και παράβαση του ν. 1264 περί συνδικαλιστικών ελευθεριών, όλα τα παραπάνω θα τα συνυπολογίσουμε για το πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα χωρίς να αποκλείουμε και τη δικαστική οδό.

Σεπτέμβρης 2010

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: