Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγώνας κατά του φασιστικού κράτους του Ισραήλ

16/06/2010

http://www.paratiritisfthiotidas.gr

Δεν φτάνει μόνο ο αγώνας υπέρ της Παλαιστίνης

Αυτό δήλωσε ο Πανεπιστημιακός και μέλος της αποστολής «Ένα καράβι για τη Γάζα» Τάκης Πολίτης, που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού φασιστικού κράτους, ο οποίος βρέθηκε την Τρίτη 15 Ιουνίου το απόγευμα στη Λαμία σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κοινωνικό Φόρουμ Λαμίας. Σε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ καταδίκασε την τακτική του κράτους του Ισραήλ και κάλεσε σε διεύρυνση του κινήματος προκειμένου να αποκτήσει πολυεθνικό χαρακτήρα. Ταυτόχρονα εξήγησε ότι υπάρχει επιρροή του ισραηλινού λόμπι στα κέντρα λήψης αποφάσεων που στηρίζουν αυτή την φασιστική τακτική.

Όπως υπογράμμισε, η διεθνής αποστολή είχε συνεισφορά στο ότι μπορεί να αλλάξει το καθεστώς της Γάζας. Το τραγικό συμβάν δείχνει την αδιαφορία του Διεθνούς Δικαίου του Ισραήλ, ωστόσο κατάφερε να κινητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, ώστε να βγει στην επιφάνεια η κάλυψη που απολαμβάνει. «Είναι υποχρέωση όλων μας να διευρυνθεί αυτό το κίνημα σε περισσότερες χώρες ώστε να αποκτήσει πολυεθνικό χαρακτήρα», πρόσθεσε. Όπως εξήγησε, δύσκολα θα προβεί το Ισραήλ στις ίδιες φασιστικές ενέργειες αν τα καράβια φέρουν τις σημαίες των χωρών τους. Αυτή είναι άλλωστε η κατεύθυνση στην οποία κινείται το κίνημα για την επόμενη αποστολή προς τη Γάζα το Φθινόπωρο, για την οποία οι πρώτες συζητήσεις έγιναν σε Βηρυτό και Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα κάλεσε την κοινωνία των πολιτών να υιοθετήσει δράσεις κατά του Ισραήλ, όπως μποϊκοτάζ σε όλα τα επίπεδα αλλά και πιέσεις προς τις κυβερνήσεις για να επανεξεταστούν συνεργασίες που έχουν υπογραφεί με το εν λόγω κράτος. «Δεν φτάνει μόνο ο αγώνας υπέρ της Παλαιστίνης αλλά θα πρέπει να υπάρξει και αγώνας κατά του φασιστικού κράτους του Ισραήλ», υπογράμμισε σχετικά.

Σε ερώτησή μας για το πώς εξηγεί την εδώ και δεκαετίες ανοχή της διεθνούς κοινότητας σε ένα κράτος εξήγησε ότι υπάρχει επιρροή του ισραηλινού λόμπι στα κέντρα λήψης αποφάσεων που στηρίζουν αυτή την τακτική. «Η σημερινή κυβέρνηση του Ισραήλ έχει πάρει πολύ δεξιά στροφή που δεν έχει ιστορικό παρελθόν. Το φασιστικό όμως δίδυμο που κυβερνά το Ισραήλ επιλέχτηκε από το λαό», ανέφερε επιρρίπτοντας τις ευθύνες και στους Ισραηλινούς πολίτες. Κλείνοντας ανέφερε ένα περιστατικό, απόρροια του κινήματος και της παγκόσμιας κατακραυγής, την ακύρωσε επίσημης επίσκεψης στη Γαλλία του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας και Αντιπροέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Εχούντ Μπαράκ, γιατί θα συλλαμβάνονταν στο αεροδρόμια κατόπιν σχετικής διαταγής Γάλλου Εισαγγελέα, ο οποίος είχε διατάξει τη σύλληψή του.

Τέλος ευχαρίστησε ειδικά για τη Λαμία εκ μέρους της αποστολής για την ηθική και οικονομική συμβολή τους τούς ανώνυμους πολίτες της Φθιώτιδας, αλλά και τους εξής φορείς: Εργατικό Κέντρο, Ιατρικό Σύλλογο, Φαρμακευτικό Σύλλογο, Όμιλο Φίλων του Δάσους, ΜΚΟ «Σόλων» και Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Η οικονομική πάντως καμπάνια συνεχίζεται και όποιος θέλει να ενισχύσει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά στον κάτωθι λογαριασμό της Εθνικής τράπεζας: 116/772732-18.

No comments yet

Σχολιάστε