Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΟΣΔΕΠ εναντίον Υπ. Παιδείας για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

11/05/2010

Για το ζήτημα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών κατηγόρησε η συνδικαλιστική ηγεσία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) το Υπουργείο Παιδείας, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή της για «φωτογραφικές πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές», καθώς και για «άκρως συνοπτικές διαδικασίες σε καιρούς εξαιρετικής λιτότητας.»

Ο λόγος για τη διάθεση από το υπουργείο 155 εκατ. ευρώ για την επιμόρφωση 150.000 εκπαιδευτικών προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα επόμενα πέντε χρόνια. Η επιμόρφωση αυτή θα επικεντρώνεται στην εκμάθηση τεχνολογιών πληροφορικής και τεχνολογιών από τους εκπαιδευτικούς.

Η ΠΟΣΔΕΠ, λοιπόν, κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου για ανευθυνότητα στον τρόπο εφαρμογής της όλης διαδικασίας και τη διάθεση των σχετικών κονδυλίων και ζητά την ανάκληση της απόφασης και την ένταξη του κονδυλίου στο έργο του σχεδιασμού και της υλοποίησης μιας ουσιαστικής και καλά προγραμματισμένης εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών.

«Ποιοι φορείς και ποιοι επιμορφωτές θα αναλάβουν το επιμορφωτικό έργο, με δεδομένη την προβληματική λειτουργία των Περιφερειακών Κέντρων, αλλά και τις μεγάλες αδυναμίες υλοποίησης των προγραμμάτων επιμόρφωσης Π1 και Π2» αναρωτάται, μεταξύ άλλων η ΠΟΣΔΕΠ. Η συνδικαλιστική οργάνωση κάνει ακόμη λόγο για αμφισβητούμενες μεθόδους εφαρμογής, όπως αυτή της εξ αποστάσεως μάθησης, και, τέλος, υπογραμμίζει ότι στην επιμόρφωση αυτή δεν συμπεριλαμβάνονται «τα δυο σημαντικότερα πρόσφατα εγχειρήματα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου: τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών και το «Νέο Σχολείο.»

Δυστυχώς πάλι θα τα «πιάσουν» κάποιοι για να μας ….. επιμορφώσουν.

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: