Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΛΜΕ Φθιώτιδας: Η πολιτική δίωξη του συναδέλφου Ευάγγελου Σακελλάρη συνεχίζεται

26/03/2010

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας που σε αγαστή συνεργασία με μηχανισμούς στο υπουργείο Παιδείας και συνεχίζοντας το σήριαλ της πολιτικής δίωξης του συναδέλφου Ευάγγελου Σακελλάρη (πρώην Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου και σήμερα, μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση, Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Λαμίας) τον τιμώρησαν με στέρηση μισθού […]

Μετά από 3 (!!!) χρόνια ενορχηστρωμένων και συντονισμένων ενεργειών, αποδεικνύεται ότι η εμπάθεια και η εκδικητικότητα περισσεύει. Θυμήθηκαν την «εκκρεμούσα» ΕΔΕ μετά από 1,5 χρόνο και την χρησιμοποίησαν εκβιαστικά παρόλο που, πέρσι, το πόρισμα της ΕΔΕ βγήκε αθωωτικό. Επίσης η πρώην Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας με το διαβιβαστικό της ΕΔΕ ζητούσε την τιμωρία του συναδέλφου, παρά την αντίθετη άποψη του πορίσματος, λες και δεν το είχε διαβάσει… Την επιβολή της ποινής τη ζήτησε δε από το ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας και με την ίδια σύνθεση!!! Από το αμαρτωλό δηλαδή που παρανόμησε!!! Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας είχε πάρει θέση και κατήγγειλε όλο αυτό το παρασκήνιο καθώς και τους μηχανισμούς εκφοβισμού και αυθαιρεσίας. Είχε δε ζητήσει από τον τότε Υπουργό να παρέμβει και να ακυρώσει την καραμπινάτη παρατυπία αλλά κώφευσε. Με υπόμνημα στη νέα ηγεσία του υπουργείου ζητήσαμε να σταματήσει επιτέλους αυτή η δίωξη όμως οι μηχανισμοί αυτοί φάνηκαν πιο ισχυροί. Περιμέναμε το ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας να πάρει τη γενναία απόφαση και να θέσει την υπόθεση στο αρχείο, αυτό όμως προχώρησε παράτυπα στην επιβολή ποινής. Σήμερα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ που εκδικητικά επέβαλλαν ποινή στέρησης αποδοχών στο συνάδελφο. Η μεθόδευση της δίωξής του, αποτελεί για μας περίπτωση πολιτικής δίωξης και έτσι θα την αντιμετωπίσουμε. Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αν διαθέτει δημοκρατική ευαισθησία, να παρέμβει και να ακυρώσει την απόφαση. Καλούμε την ΟΛΜΕ να αναδείξει και να διεκδικήσει την ακύρωση της απόφασης. Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να παρέμβουν για την άρση της πολιτικά εμπαθούς δίωξης. Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας θα στηρίξει με όλους τους τρόπους τον συνάδελφο όπως και κάθε συνάδελφο που διεκδικεί το δίκιο του απέναντι σε τοπικές ή κεντρικές «εξουσίες».
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας
Εμείς απο την πλευρά μας λέμε σε όλους : μαζέψτε τους , ευθύνη για τη δίωξη δεν έχουν μόνο αυτοί που εκδηλώνουν εκδικητικότητα και εμπάθεια, αλλά και αυτοί που τους κρατάνε ακόμα σ’ αυτές τι θέσεις.

«Το τέρας πριν ξεψυχήσει γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο».

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: