Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η υπουργός Παιδείας αποσπά νεοδιόριστους!!!

10/01/2010

του Νίκου Βαρόπουλου
 Στις 12/11/2009 η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου κατήγγειλε στα ΜΜΕ το όριο αποσπάσεων των προκατόχων της. Ιδιαίτερα στιγμάτισε το γεγονός ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποσπούσε πρωτοδιόριστους γεγονός που απαγορεύεται από τον ισχύοντα νόμο ο οποίος επιβάλει την υποχρεωτική παραμονή του εκπαιδευτικού στην πρώτη οργανική του θέση για ένα χρόνο. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» (Κυριακή 10/1/2020-Γιούλη Μανώλη) αποκαλύπτεται ότι με απόφαση της Αννας Διαμαντοπούλου αποσπάστηκαν στην Αθήνα από τη Ζάκυνθο και τις Κυκλάδες πρωτοδιόριστοι καθηγητές σε πλήρη αντίφαση με όσα έλεγε λίγο πριν η υπουργός. 
 Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα της Γιούλης Μανώλη οι πρωτοδιόριστοι οι οποίοι εξασφάλισαν απόσπαση στην Αθήνα πριν στεγνώσει το μελάνι του εθνικού τυπογραφείου στο ΦΕΚ διορισμού τους είναι μία καθηγήτρια καλλιτεχνικών από τη Ζάκυνθο (ΦΕΚ Διορισμού 22/9/2009) και ένας μαθηματικός από τις Κυκλάδες (ΦΕΚ Διορισμού 13/8/2009). 
Οπως γράφει η Γιούλη Μανώλη «οι δύο πρωτοδιόριστοι πήραν απόσπαση για σοβαρούς λόγους υγείας και οικογενειακούς. Τέτοιους λόγους επικαλείται η συντριπτική πλειονότητα των χιλιάδων εκπαιδευτικών που ζητούν απόσπαση. Εκατοντάδες οικογένειες ζουν κομμένες στα δύο συντηρώντας με τεράστια δυσκολία σπίτια σε διαφορετικές περιοχές της χώρας επειδή δεν μπορούν να πάρουν απόσπαση ή μετάθεση«.
Περισσότερα:  www.alfavita.gr


No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: