Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λάσπη στον ανεμιστήρα

13/12/2009


Παρακολουθούμε
αυτές τις μέρες στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, διαδοχικές συνεντεύξεις και δηλώσεις των παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που διακατέχονται από αγωνία για τη συγκρότηση σε σώμα του σωματείου των καθηγητών στη Φθιώτιδα.

Παρακολουθήσαμε το παραλήρημα του γραμματέα της ΠΑΣΚ σε συνέντευξή του στις 9/12/2009 στον ραδιοφωνικό σταθμό FM1 , όπου λίγο έως πολύ κατηγόρησε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς την παράταξη των ανεξάρτητων καθηγητών (οι «λεγόμενοι», οι «ψευδεπίγραφοι», «όλοι ανήκουν σε κόμματα» «να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι» «η καραμέλα» κλπ.). Παλαιότερα και σε ανάλογη πάλι συγκυρία
ο ίδιος μας είχε κατηγορήσει ότι κινούμαστε από «ύποπτα και σκοτεινά συμφέροντα»  και πήρε την απάντηση που του άξιζε.

Παρακολουθήσαμε την αγωνία του να πείσει ότι η ΠΑΣΚ δεν είναι κυβερνητική παράταξη με το επιχείρημα ότι όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος της ΕΛΜΕ η απεργία που έγινε είχε 90% επιτυχία. Ξέχασε να μας πει όμως, για την τεράστια προσφορά της παράταξής του στο σπάσιμο της απεργίας.

Φαίνεται ότι έχασε την ψυχραιμία του και στην προσπάθειά του να αποκτήσει ερείσματα στον πολιτικό του χώρο (το μόνο που του έμεινε) καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς, αποπολιτικοποιεί τη συγκρότηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ προσπαθώντας να εκβιάσει, για να κερδίσει το βήμα που τόσο το χρειάζεται για τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Εμείς ο Συνδυασμός Ανεξάρτητων Καθηγητών θα το πούμε καθαρά, αν και το ξέρει. Δεν δίνουμε λόγο σε κανένα κόμμα ή οπουδήποτε αλλού για τη συνδικαλιστική μας δράση. Είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι και έτσι συμμετέχουμε στο σχήμα αυτό και δεν δίνουμε σε κανέναν πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης. Να το πούμε καθαρά επειδή δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη να σας δώσουμε τη διαχείριση του σωματείου, γιατί βλέπουμε ότι οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να περάσει αντεργατικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα και δεν θέλουμε να έχουμε πρόεδρο που να μασάει τα λόγια του και να μην μπορεί να υπερασπιστεί τα αιτήματα του κλάδου. Δεν ψηφίζουμε λοιπόν πρόεδρο από το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα η ΔΑΚΕ με την ανακοίνωσή της αποκαλύπτει ότι η «συμφωνία κυρίων» τα προηγούμενα χρόνια ήταν η καλύτερη λύση. Το σωματείο όπως μας έλεγαν τότε πρέπει να έχει παρεμβατικό χαρακτήρα, να λύνει τα προβλήματα με διάλογο «κονέ, το λένε στις μέρες μας» και παρεμβάσεις. Ενεργοποιείστε λοιπόν ξανά τη «συμφωνία κυρίων», να «τελειώνουμε και εμείς και εσείς με τα κ…..παιδα» όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στελέχη της ΠΑΣΚ.

Εμείς από την πλευρά μας θα επιμείνουμε ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πολιτικό πλαίσιο αρχών και διεκδικήσεων που καταθέσαμε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ και οι άλλες παρατάξεις αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Δεν μας ενδιαφέρει αυτή καθ’ αυτή η προεδρία αλλά το πλαίσιο. Από όποια θέση θα αγωνιστούμε γι’ αυτό.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: