Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το δημόσιο κατέβαλε το επίδομα των 176 ΕΥΡΩ σε 53 εκπαιδευτικούς

09/12/2009

Μετά από πολυετή συνδικαλιστικό και δικαστικό αγώνα, οι πρώτοι 53  εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε σχολεία της  Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εισέπραξαν  τελικά  το ποσό των 8.200 ΕΥΡΩ που αντιστοιχεί σε αναδρομικά της ειδικής παροχής των 176 ΕΥΡΩ για το διάστημα 2002-2005, σύμφωνα με  την 1132/2008 τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης.
Μια απόφαση που ταυτίζεται  καθ’ όλα με την  πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου  στις 26.6.2009.
Ο πρόεδρος τη Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης  με αφορμή την καταβολή των αναδρομικών  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χαιρετίζουμε την  καταβολή των οφειλόμενων ποσών στους συναδέλφους  μας εκπαιδευτικούς, γεγονός που δικαιώνει τον αγώνα μας  και  αποκαθιστά την άνιση μεταχείριση των χαμηλόμισθων εκπαιδευτικών, από όλες τις κυβερνήσεις  που  είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας από το 2002 μέχρι και σήμερα.  
Ζητούμε από τη σημερινή κυβέρνηση να παραιτηθεί από την αναίρεση  που άσκησε η προηγούμενη κυβέρνηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας  κατά της παραπάνω απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης και να προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση στην καταβολή  των αναδρομικών της ειδικής αυτής παροχής  σε όλους τους εκπαιδευτικούς  που τα δικαιούνται. Οι αγώνες μας δεν τελειώνουν εδώ και  η φωνή μας δεν πρόκειται να σιγήσει».

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: