Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Ο.Σ.Κ. κατασκευάζει σχολεία ή εξυπηρετεί τους Δημάρχους ; Ακόμα.. τι γίνεται με το πέτρινο Γυμνάσιο;

02/12/2009

Από ‘Ενεργό πολίτη΄κάποια καίρια ερωτήματα που χρειάζονται απαντηση.

Στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων μπορούμε να παρατηρήσουμε τα έργα που είναι σε εξέλιξη και τα υπό μελέτη.
Παρατηρούμε με έκπληξη ότι το 5ο Λύκειο Λαμίας που σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Νομάρχη χρηματοδοτήθηκε – δημοπρατήθηκε ( παραλίγο να μας πει ότι χτίστηκε), αναμένει ακόμα τη χρηματοδότηση.
Παρατηρούμε όμως με μεγαλύτερη έκπληξη ότι στο Δήμο Στυλίδας ο ΟΣΚ εμφανίζεται με πολύ καλή προίκα.
ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ, με πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση. Δεν έφταναν τα χρήματα…… ήρθε και δεύτερη χρηματοδότηση.
Ξέρετε που είναι τα κτήρια που «προορίζονται» για χρήση των σχολικών μονάδων;
Το κλειστό Γυμναστήριο κοντά στη νέα Εθνική οδό και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με έξι αίθουσες αν δεν κάνουμε λάθος, στο πάρκο του λαού κοντά στο λιμάνι.
Τα ερωτηματικά που γεννώνται άμεσα είναι :
– Πως ο ΟΣΚ για τη Λαμία, για το 5ο Λύκειο (στεγάζεται και λειτουργεί σε τριτοκοσμικές συνθήκες) δεν είχε χρήματα και για τη Στυλίδα περίσσευαν;
– Γιατί ο ΟΣΚ χρηματοδοτεί συνεχώς κλειστά Γυμναστήρια και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων (πρόσφατα και στον Άγιο Γεώργιο παραδόθηκε) και σπάνια σχολεία;
Μήπως στη λογική των πελατειακών σχέσεων ικανοποιούμε αιτήματα Δημάρχων και στερούμε τα παιδιά από σύγχρονα διδακτήρια;
Τι θα στεγάσουν οι αίθουσες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο πάρκο της Στυλίδας; ( Η ταμπέλα του ΟΣΚ το λέει καθαρά « Για χρήση των σχολείων του Δήμου») Ακούγονται πολλά για τη χρήση που προτίθεται να κάνει.
Περιμένουμε μια απάντηση από τον Δήμο Στυλίδας.
Κυρία Διαμαντοπούλου εσείς τι λέτε;

Για το κτιριακό πρόβλημα σε σχολεία ιδιαίτερα για το (πέτρινο)Γυμνάσιο και το 50 Λύκειο η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας εξέδωσε πρόσφατα την παρακάτω ανακοίνωση.
Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας ανέδειξε το τελευταίο διάστημα δύο από τα βασικά κτηριακά προβλήματα της Λαμίας με προοπτική να προχωρήσει σε ενέργειες και για τα κτηριακά προβλήματα όπου υπάρχουν στο Νομό. Πέρα από τις ευθύνες κυβερνήσεων και οργανισμών (ΟΣΚ) απαιτήσαμε από την τοπική αυτοδιοίκηση του νομού μας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθούν αυτά τα προβλήματα και όχι να συμβάλλει στην καθυστέρησή τους. Τα τελευταία χρόνια μόνο υποσχέσεις μας έδιναν και απ’ ότι φαίνεται αυτό εξακολουθούν να κάνουν. Δεν είναι τυχαίο ότι καλούνται σε σύσκεψη από τη Νομαρχία οι ενδιαφερόμενοι φορείς και δεν καλείται η ΕΛΜΕ που όχι μόνο ανέδειξε τα προβλήματα αλλά γνωρίζει και ελέγχει την πορεία επίλυσης και πιέζει σ’ αυτήν την κατεύθυνση και με τη συμμετοχής της στη Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας. Κάποιοι προσπαθούν ακόμα και τώρα να ρίξουν στάχτη στα μάτια των άμεσα εμπλεκόμενων (καθηγητών, μαθητών και γονιών) ανασύροντας και εξαγγέλλοντας τα ίδια έργα και μελέτες.
Απαιτούμε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες και καλούμε τους αρμόδιους παράγοντες του νομού να μας δώσουν και να εγγυηθούν για την εφαρμογή του, χρονοδιάγραμμα εργασιών, τόσο του Πέτρινου όσο και της ανέγερσης του κτηρίου του 5ου Λυκείου και όχι σχέδια επί χάρτου και μακέτες για τα δελτία ειδήσεων. Εμείς πάντως δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας
Τέλος σε ερώτημα του δημοτικού σύμβουλου Λαμίας και εκπροσώπου της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ γιατί καθυστερούν οι εργασίες στο πέτρινο ο Δήμαρχος Λαμίας αποκάλυψε ότι έχει σκοπό να κατασκευάσει γκαράζ κάτω από την αυλή του πέτρινου και διατηρητέου σχολείου. Αν είναι δυνατόν…..
Αναδημοσίευση απο Altpressfthiotida.blogspot.com

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: