Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Εγώ καλά παντρεύτηκα κι ας κλαίει όποιος με πήρε… »

20/11/2009


            Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Οικονομικών ανατρέπει τις προσδοκίες ακόμα και των πιο φανατικών που την ψήφισαν.
            Το ασφαλιστικό ανοίγει για να αυξηθούν τα όρια ηλικίας, για να μειωθούν οι ήδη χαμηλές συντάξεις, για να αυξηθούν τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων και να δώσει συγχωροχάρτι στους υπεύθυνους για την κατασπατάληση των χρημάτων των Ταμείων.
            Είναι φανερό ότι το ασφαλιστικό όπως και το μισθολογικό δεν αντιμετωπίζονται και από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως κοινωνικά θέματα, αλλά ως δημοσιονομικά προβλήματα.
            Είναι επίσης φανερό ότι έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις σε επίπεδο Ε.Ε. και βασικός συνομιλητής δεν είναι οι ασφαλισμένοι, αλλά ο Αλμούνια και τα κέρδη των επιχειρήσεων.
            Το πρόβλημα όμως του ασφαλιστικού που υπάρχει στη χώρα μας είναι οι χαμηλές συντάξεις που υπάρχουν, η πάνω από ενάμιση χρόνο καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ, η κατάργηση των συμβάσεων με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, η κατάσταση των Ασφαλιστικών Ταμείων και η υποβάθμιση των δικαιωμάτων μας.
            Για την  κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων ευθύνονται οι πολιτικές που ακολούθησαν και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ  και ΝΔ υπακούοντας στις επιταγές της Ε.Ε.
Συγκεκριμένα:
1 .    Η χρόνια καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων. Είναι γνωστό ότι όταν τα Ταμεία είχαν πολλά αποθεματικά και οι εισφορές ήταν πολλαπλάσιες των παροχών λόγω της σχέσης εν ενεργεία–συνταξιούχων, τα αποθεματικά των Ταμείων ήταν δεσμευμένα, άτοκα ή χαμηλότοκα, στις τράπεζες και δόθηκαν ως “θαλασσοδάνεια” στις επιχειρήσεις.

2 .    Η πολιτική που ακολουθήθηκε και ακολουθείται για τις εργασιακές σχέσεις.

3 .    Το γεγονός ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ περιόρισαν και περιορίζουν τη μόνιμη απασχόληση στο Δημόσιο με αποτέλεσμα να μειώνονται συνεχώς οι εργαζόμενοι σε σχέση με τους συνταξιούχους και να στερούνται τα Ταμεία από νέους πόρους.

4 .    Οι ιδιωτικοποιήσεις των Δημοσίων Υπηρεσιών.

5 .    Οι ψηφοθηρικές πολιτικές που ασκήθηκαν για διάφορες κοινωνικές ομάδες και επιβάρυναν τα Ταμεία.

6 .    Η εισφοροδιαφυγή στον ιδιωτικό τομέα – «νόμιμη»  και παράνομη.

Οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά με τον αισχρό περιορισμό των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων που επέβαλαν, δεν έλυσαν το πρόβλημα αλλά το όξυναν ακόμα περισσότερο.

Ζητάμε:

ü      Άμεση κρατική επιχορήγηση του ΤΠΔΥ και του ΟΠΑΔ για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους.

ü      Επιστροφή των καταληστευθέντων αποθεματικών στα ταμεία.

ü      Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

ü      Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ   

 ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ       Νοέμβρης 2009

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: