Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ τον επαίσχυντο ΘΕΣΜΟ του ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

17/10/2009

Δήλωση της Αγγελικής Φατούρου, μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ
«Θα καταργήσουμε τα stage στο δημόσιο», είπε προεκλογικά ο νυν πρωθυπουργός Κ. Γ.Παπανδρέου. «Θα καταργήσουμε τους ωρομίσθιους στην εκπαίδευση», δήλωσε η νυν υπ. Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, στο 14ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, 28/6/2009, ως εκπρόσωπος τότε του ΠΑΣΟΚ.
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υπεκφυγών, παρερμηνειών, ή παραπομπής στις καλένδες του φλέγοντος αιτήματος όλου του εκπαιδευτικού κόσμου για κατάργηση εδώ και τώρα του επαίσχυντου θεσμού των ωρομισθίων εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο.
Καλούμε, λοιπόν, την κ. υπ. Παιδείας να σταματήσει με επείγουσα εγκύκλιό της τις προσλήψεις ωρομισθίων –που ξεκίνησαν εδώ και τρεις μέρες από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα ΠΥΣΔΕ όλης της χώρας, διαδικασία παράνομη, αφού ολόκληρα κενά εκπαιδευτικών τεμαχίζονται σε 2 κενά ωρομισθίων– και να εγκρίνει νέες πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μόνο, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού στα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ. Κενά τα οποία –αξίζει να σημειώσουμε– έχουν ήδη προκαλέσει εκρηκτική κατάσταση σε πολλές περιοχές, ακόμη και καταλήψεις μαθητών, σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια ή και κραυγαλέα ακαταλληλότητα πολλών σχολικών συγκροτημάτων.
Ακριβώς το ίδιο πρέπει να γίνει και για τις προσλήψεις στην ΠΔΣ (Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη) και στην Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια.
Καμιά άλλη λύση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από το εκπαιδευτικό κίνημα!
ΑΘΗΝΑ, 16/10/2009

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: