Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στα μπλόκα οι αγρότες

20/01/2009

         ceb1ceb3cf81cebfcf84ceb5cf832

Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Νίκαιας, προχώρησαν λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας αγρότες από την Καρδίτσα και τη Λάρισα.
Ωριαίο αποκλεισμό από τις 12 ως τη 1 το μεσημέρι πραγματοποίησαν αγρότες της Καβάλας, κλείνοντας την εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης στη διασταύρωση της Χρυσούπολης.
Οι αγρότες από τη Λιβαδειά και τον Ορχομενό, με περίπου 400 αγροτικά μηχανήματα απέκλεισαν την Τρίτη το δρόμο στον κόμβο του Κάστρου της Βοιωτίας, στο ύψος του 110 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.
Αγρότες από τα χωριά της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας έκλεισαν την παλιά εθνική οδό ανάμεσα στη Δαύλεια και την Ελάτεια.
Ένα δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό θα δημιουργήσουν οι αγρότες από τη Φθιώτιδα και το Δομοκό, στο ύψος της Αλαμάνας, στο 208 χλμ της Αθηνών-Λαμίας.
Αγρότες από την περιοχή των Λιβανάτων και της Αταλάντης αποφάσισαν να «στήσουν» το δικό τους μπλόκο, στο ύψος των Λιβανάτων στο 146 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, αλλά μέχρι στιγμής η απόφαση δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της συντονιστικής επιτροπής.
Οι αγρότες από τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα θα ενωθούν με τους συναδέλφους τους από το νομό Μαγνησίας για να φτάσουν στις Μικροθήβες και να αποκλείσουν τον κόμβο.
Αγρότες από τη Λάρισα πρόκειται να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της εθνικής οδού στα Τέμπη, ενώ στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου, στην θέση «Πλατάνι», προχωρούν οι αγρότες της Κρήτης.
Οι αγρότες από τη Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία διαμαρτύρονται για τις πολύ χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους, όπως το βαμβάκι, το καλαμπόκι, το σιτάρι και το γάλα.
Ζητούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους όσον αφορά στην τιμή πώληση της μονάδας των προϊόντων τους, αλλά διεκδικούν και κατώτερο εγγυημένο εισόδημα για την παραγωγή τους. Τέλος ζητούν έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αγοράς καυσίμων και ανταλλακτικών, καθώς η ασυδοσία στο χώρο αυτό αυξάνει άμεσα το κόστος παραγωγής.

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: