Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η ΔΑΚΕ, Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ, ΟΙ ΑΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ….. ΑΓΩΝΕΣ TΗΣ Απεργοσπασίας ……. το ανάγνωσμα…

31/03/2008

«Το τι δ ε ν πρόδωσες εσύ να μου πεις, Εσύ κι οι όμοιοί σου, χρόνια και χρόνια,
Ένα προς ένα τα υπάρχοντά σας ξεπουλώντας…»       «Ποιητική» Μαν. Αναγνωστάκης
<
    Συνάδελφοι
Αρκετοί ίσως πουν ότι αργήσαμε να βγάλουμε ανακοίνωση για τη στάση της ΔΑΚΕ, άλλοι πάλι θα την βρουν περιττή γιατί όλοι γνωρίζουν τη στάση της. Τώρα όμως η στάση της δεν είναι απλά ανάξια συζήτησης, αλλά συμπεριφέρεται ως «Δούρειος Ίππος» της κυβέρνησης στον κλάδο μας.
Η ΔΑΚΕ πιστή στις αρχές της … απαξιώνει το συνδικάτο, υποτιμά κάθε δραστηριότητά του (επισκέψεις στα σχολεία, συμμετοχή εκ περιτροπής στις συνεδριάσεις, κτλ), έχει εκπροσώπους μόνο για να μεταφέρουν την κομματική γραμμή στο σωματείο, απείχαν συνειδητά από την πρώτη ΓΣ του σωματείου, κράτησαν αρνητική στάση σε παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ για τις επιλογές Διευθυντών – Υποδιευθυντών και αποσιωπούν το θέμα της προκατασκευασμένης λίστας.
Γνωρίζει άραγε η ΔΑΚΕ τα περί δημοκρατίας και αρχής της πλειοψηφίας; Θυμούνται πως διέγραψαν μέλος τους, εν μέσω συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΛΜΕ; Μήπως στις κρίσεις υποδιευθυντών, παρά τις αποφάσεις ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ για επιλογή αυτών που προτείνει ο κάθε σύλλογος, δεσμεύτηκαν και εφάρμοσαν αυτές τις αποφάσεις;
Αποχώρησε, όμως, από τη συνεδρίαση του ΔΣ, άρον – άρον, όταν δεν πήρε τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ (κληρονομικό δικαίωμά βάσει παλιάς συμφωνίας;). Η συγκρότηση που έγινε φέτος ανέτρεψε τη διαχείριση του σωματείου με τη λογική της απλής διεκπεραίωσης. Δημιουργεί δυναμική θέσεων, προτάσεων και αγωνιστικής διεκδίκησης. Καμιά συναλλαγή κάτω από το τραπέζι.
Συναλλαγή δυστυχώς είναι η λέξη που τους ταιριάζει. Ζουν μέσα σ’ αυτήν (ψηφοδέλτια με αποσπασμένους και μέσω πιέσεων, περαστικοί από την ΕΛΜΕ για εξαργύρωση μετάθεσης, τοποθέτησης, απόσπασης, επιτροπές με τους «δικούς μας», «αξιολογήσεις» στελεχών, προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών, οι περιβόητες λίστες κτλ). Πολλά είναι μα αυτοί συνεχίζουν να ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη.
«Δημοκρατική» Απεργοσπαστική Κίνηση Εκπαιδευτικών …
Για το νομοσχέδιο «Γιαννίτση», έλεγαν «…αντιλαϊκό, θίγει τους εργαζόμενους…» κτλ. Σήμερα τα ίδια μέτρα οι ίδιες λογικές αλλά η ΔΑΚΕ λειτουργεί σαν κομματικό φερέφωνο της ΝΔ. Στην πρόσφατη απεργία του κλάδου μας προσπάθησαν να μην έχει επιτυχία η κινητοποίηση για την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Και δεν φτάνει αυτό οι αιρετοί και τα μέλη της στο ΔΣ της ΕΛΜΕ είναι απεργοσπάστες κατά παράβαση κάθε συνδικαλιστικής δεοντολογίας.
Να παραιτηθούν εδώ και τώρα αν δεν μπορούν να αντέξουν τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων μας και να ταχθούν με την πλευρά που διαλέγουν : Την κυβέρνηση, τη διοίκηση και την εργοδοσία.
Έχουν το άγχος και την αγωνία να βάλουν πλάτη στα αντεργατικά – αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης και των διάφορων κολαούζων της.
Ας μην θεωρούν όμως ότι και οι συνάδελφοι που τους ψήφισαν δεν αγανακτούν με τη στάση τους.
                          ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: